Τέλειο νουά για τα Χριστούγεννα
O Jamie Oliver σου προτείνει την πιο απλή αλλά ταυτόχρονα την πιο νόστιμη και εμφανίσιμη λύση για κρέας τα Χριστούγεννα: χορταστικό νουά!
Εύκολη 1,5 ώρα 4+μερίδες
Συστατικά1,5 κιλό μοσχαρίσιο ή βοδινό νουά σε διχτάκι2 μέτρια κρεμμύδια2-3 καρότα2 κλωνάρια σέλερι1 κεφαλάκι σκόρδο1 ματσάκι διάφορα φρέσκα μυρωδικά όπως θυμάρι, φασκόμηλο, δεντρολίβανο, δάφνηελαιόλαδο
Τρόπος μαγειρέματος1
Βγάλε το κρέας από το ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα πριν το μαγειρέψεις για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
2
Προθέρμανε το φούρνο στους 240 βαθμούς.
3
Πλύνε και χοντρόκοψε τα λαχανικά.
4
Σπάσε το σκόρδο σε σκελίδες χωρίς να το καθαρίσεις
5
Βάλε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά αλλά και τις σκελίδες του σκόρδου σε ένα μεγάλο ταψί και περίχυσέ τα με ελαιόλαδο.
6
Περίχυσε με ελαιόλαδο το κρέας και αλατοπιπέρωσέ το. Τρίψε το καλά να απλωθεί το αλατοπίπερο και το λάδι.
7
Βάλε το πάνω από τα λαχανικά.
8
Βάλε το ταψί στο φούρνο και αμέσως κατέβασε στους 200 βαθμούς τη θερμοκρασία.
9
Μαγείρεψε το νουά για μία ώρα αν το θέλεις μέτρια ψημένο και άλλα 10 με 15 λεπτά εάν το θέλεις καλοψημένο.
10
Εάν τα λαχανικά ψηθούν πιο γρήγορα, ρίξε λίγο νεράκι στο ταψί για να μην καούν.
11
Βγάλε το κρέας από το φούρνο και βάλε το στην άκρη σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για να σταθεί τουλάχιστον 15 λεπτά.
12
Σέρβιρε σε πιατέλα αφαιρώντας πρώτα το δίχτυ του μαζί με τα λαχανικά (χωρίς το σκόρδο).
Tlife. gr