Ο Εθνικός μας μπακαλιάρος
Παστός μπακαλιάρος με ντομάτα και θυμάρι στην λαδόκολλα
Ο παστός μπακαλιάρος με ντομάτα και θυμάρι θα σας μαγέψει με την απλότητα και την απίστευτη γεύση του.
Μερίδες 4
Χρόνος εκτέλεσης 30 λεπτά
Ο παστός μπακαλιάρος με ντομάτα και θυμάρι θα σας μαγέψει με την απλότητα και την απίστευτη γεύση του.
Μερίδες 4
Χρόνος εκτέλεσης 30 λεπτά
Συστατικά:
1 κιλό μπακαλιάρο παστό
4 ντομάτες
4 σκελίδα σκόρδο
12 κουτ. σούπας ελαιόλαδο χυμό από 2 λεμόνια
φρέσκο θυμάρι χοντροκομμένο
φρέσκο πιπέρι
4 τεμάχια λαδόκολλα
4 ντομάτες
4 σκελίδα σκόρδο
12 κουτ. σούπας ελαιόλαδο χυμό από 2 λεμόνια
φρέσκο θυμάρι χοντροκομμένο
φρέσκο πιπέρι
4 τεμάχια λαδόκολλα
Οδηγίες:
Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο και τον κόβουμε σε 4 μεγάλα φιλέτα. Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες.
Στρώνουμε σε κάθε κομμάτι λαδόκολλα τρεις φέτες ντομάτα και βάζουμε επάνω τα φιλέτα του ψαριού.
Από πάνω βάζουμε άλλες τρεις φέτες ντομάτα και ρίχνουμε λίγο νερό, λεμόνι, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, το θυμάρι, την σκελίδα σκόρδο και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
Κλείνουμε τις άκρες της λαδόκολλας και το βάζουμε σε ένα ταψί
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0C για 15 με 20 λεπτά
Πηγή gourmet.gr
Στρώνουμε σε κάθε κομμάτι λαδόκολλα τρεις φέτες ντομάτα και βάζουμε επάνω τα φιλέτα του ψαριού.
Από πάνω βάζουμε άλλες τρεις φέτες ντομάτα και ρίχνουμε λίγο νερό, λεμόνι, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, το θυμάρι, την σκελίδα σκόρδο και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
Κλείνουμε τις άκρες της λαδόκολλας και το βάζουμε σε ένα ταψί
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 0C για 15 με 20 λεπτά
Πηγή gourmet.gr