Πύργος από μελιτζάνα και μοτσαρέλα
Ένα εντυπωσιακό, καλοκαιρινό πιάτο που μπορεί να φτιάξει ακόμη και ο πιο πρωτάρης της κουζίνας.
Υλικά
2 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες, κομμένες σε χοντρές ροδέλες
1 κουτ. σούπας ρίγανη
500γρ. μοτσαρέλα για πίτσα (όχι φρέσκια) σε φέτες
3 ντομάτες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
λίγο ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί.
Αραδιάζετε στο ταψί τις φέτες μελιτζάνας, τις αλείφετε με ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με αλάτι και ρίγανη και τις ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά.
Στρώνετε και ένα δεύτερο ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αλείφετε τις φέτες της ντομάτας με ελαιόλαδο, τις πανάρετε με τη φρυγανιά και τις αραδιάζετε στο ταψί. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 20 λεπτά.
Σε ένα από τα ταψιά που ήδη χρησιμοποιήσατε, φτιάχνετε πυργάκια με φέτες μελιτζάνας, ντομάτας και μοτσαρέλας εναλλάξ, τελειώνοντας με μια φέτα ντομάτας. Βάζετε ξανά το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για 10 με 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.
Γαρνίρετε τα πυργάκια με φυλλαράκια βασιλικού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.
olivemagazine.gr