Ψυχολογία-Διατροφή 1-0
«Είμαστε ότι τρώμε». Έτσι λένε συχνά οι ειδικοί. Αυτή την κλισέ ατάκα, πολύ συχνά, την ακούμε και την διαβάζουμε στο τύπο ή στο διαδίκτυο. Μα αναρωτιέμαι , με την κακή ψυχολογία και τις ψυχοσωματικές καταστάσεις που υπάρχουν πια, στην ζωή και στην καθημερινότητα μας, μήπως θα έπρεπε να επαναπροσδιοριστεί, σε «είμαστε ότι νιώθουμε»;
Τα πράγματα είναι απλά. Ο άνθρωπος πια, με τους γρήγορους ρυθμούς της κοινωνίας μας, που ζει, λογικό είναι , κατά συνέπεια ,να καταφεύγει και στο γρήγορο φαγητό. Έτσι συνεπάγεται και όταν δεν έχει καλή ψυχολογία , τον κατατροπώνει με το ωραίο και νόστιμο φαγητό αλλά λιπαρό και βλαβερό. Θέλει να το ισοφαρίσει. Θεωρεί ότι θα του φτιάξει, έστω και προς το παρόν τη διάθεση, αλλά δεν γνωρίζει συνειδητά, τι συνέπειες μπορεί να έχει αργότερα στο σώμα και ειδικότερα στην υγεία του.
Η ψυχολογία μας είναι το α και το ω στην ζωή μας για την διατροφή μας. Αν εμείς δεν είμαστε καλά, κανένας διατροφολόγος δεν μπορεί να μας βοηθήσει αν θέλουμε να χάσουμε κιλά.
Πρέπει να δούμε καθαρά μέσα μας. Αν είμαστε καλά με τα άγχη και γενικά τα ψυχό-συναισθηματικά μας, τότε θα μπορέσουμε να παλέψουμε με την διατροφή μας για να νικήσει. Μέχρι τότε κερδίζει η ψυχολογία και μας ρίχνει σε μια αιώνια κατάθλιψη. Δεν είναι τυχαίο, ότι πολλά διατροφικά προβλήματα που δημιουργούνται όπως βουλιμία κτλ. προέρχονται από προβλήματα με την ψυχούλα μας. Το θέμα είναι λοιπόν, πως το ξέρουμε ότι τρώμε λάθος. Αλλά όταν δεν νιώθουμε καλά, ή μάλλον νιώθουμε ένα κενό μέσα μας, προτιμάμε να το γεμίσουμε με κάτι ευχάριστο, παρά κάτι άνοστο, που θα μας χαλάσει περισσότερο την διάθεση.
Ένας κύκλος φαύλος είναι. Μια μάχη ψυχολογίας με την διατροφή που είναι άνιση. 1-0. Όσο και να προσπαθείς, όσο και να το αποφεύγεις, ξέρεις πάντα ότι εκεί θα καταλήγεις. Παλεύεις πάντα να ισορροπήσεις μεταξύ σωστού και λάθους. Όταν είσαι πιο πειθαρχημένος στρατιώτης με ισχυρή θέληση, καταφέρνεις κάποια στιγμή να χάσεις επιτέλους τα κιλά που επιθυμείς. Αν σου έρθουν όμως, στην πορεία κακή διάθεση σε συνδυασμό με προβλήματα, δυστυχώς θα την έχεις πατήσει άσχημα.
Στη τελική, άνθρωποι είμαστε, που παλεύουμε καθημερινά με τις αδυναμίες μας. Δεν επιδιώκουμε πάντα να είμαστε μοντέλα με τις ιδανικές αναλογίες. Απλά τουλάχιστον, να υπάρχει μια ισορροπία και μειωμένο λίπος, για να μην αντιμετωπίσουμε στο μέλλον, απρόοπτα άσχημες καταστάσεις, σαν καρδιοαγγειακά προβλήματα. Σίγουρα υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν παλεύουν μόνο με την ψυχολογία τους αλλά με κληρονομικές ασθένειες και άλλα προβλήματα υγείας που θέλουν ακόμα περισσότερη προσοχή.
Έτσι σε σχέση με τη μείωση λίπους που θα πρέπει να προσέχουμε, θα ήθελα να προσθέσω ως tips- συμβουλές χρήσιμες που χρειάζεται να γνωρίζουμε. Μας βοηθάει ανά διαστήματα, όταν έχουμε την ανάγκη να προσέξουμε λίγο παραπάνω το λίπος μας που έχει αυξομειωθεί.
- Αποφυγή τυριού έστω για 3 μήνες
- Στο φαγητό έως 3 κ.σ ελαιόλαδο
- Αντίο στα γλυκά, σνακ και μπισκότα
- Πέταξε τα ντελιβερι
- Γδύσε το κοτόπουλο
- Όχι άσπρες σάλτσες
- Μάλωσε με τη ζάχαρη
- Προσπέρασε τα light προϊόντα εκτός των γαλακτοκομικών
- Να κάθεσαι σε καρέκλες κι όχι καναπέ
- Γυμνάσου, χόρεψε, περπάτα , κάνε σκοινάκι κάτι..πχ σανίδα που βοηθάει για κοιλιακούς
- Μείωση στο κόκκινο κρέας (1 φορά την εβδομάδα άπαχο)
web photo
3 Comments
Undoubtedly, there is a great deal to learn on this topic. I agree with everything you said. It was all very nicely said. I loved every quote, and I appreciate you sharing the information. Continue inspiring and sharing with others.
Somebody essentially lend a hand to make significantly articles I’d state. That is the very first time I frequented your website page and up to now? I surprised with the research you made to make this actual submit amazing. Wonderful task!
Your posts always provide me with a new perspective and encourage me to look at things differently Thank you for broadening my horizons