Πανεύκολο σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου με Maltesers
Ένα υπέροχο στη γεύση του και πανεύκολο στη παρασκευή του γλύκισμα που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει με τη γεύση του, την ευκολία του και την εμφάνισή του. Μια συνταγή για ένα γλυκό με μπόλικη σοκολάτα και μπισκότα καλυμμένο με Maltesers χωρίς ψήσιμο.
Απλά δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
220 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια, σε θερμοκρασία δωματίου
450 γρ. μαύρη κουβερτούρα, κομμένη σε κομματάκια
220 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε κομματάκια
4 κ.σ. μέλι
450 γρ. μπισκότα (τύπου πτι μπερ ή digestive ή και ανάμεικτα) κομμένα σε μέτρια κομμάτια
Για την επικάλυψη:
80 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη 75 γρ. Maltesers
Εκτέλεση συνταγής
Στρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 20-23 εκ. με χαρτί ψησίματος καλύπτοντας τη βάση και τα τοιχώματά του. Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια βουτύρου μαζί με τα κομματάκια και από τις δύο σοκολάτες, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Αφαιρείτε το μπολ από τη φωτιά, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί. Ρίχνετε μέσα στο μείγμα και τα μπισκότα και ανακατεύετε καλά ώστε να καλυφθούν πλήρως με τη λιωμένα, σοκολατένια κρέμα. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι, λειαίνετε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός μεταλλικού κουταλιού και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 10-15 λ ή μέχρι να σφίξει ελαφρώς.
Για την επικάλυψη: Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και τη στρώνετε πάνω από μπισκοτογλυκό σας. Τοποθετείτε από πάνω τα maltesers, πιέζοντάς τα ελαφρώς με το χέρι σας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα. Ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η σοκολάτα, το κόβετε σε μικρά κομμάτια και σερβίρετε.
Πηγή Sintayes.gr
220 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια, σε θερμοκρασία δωματίου
450 γρ. μαύρη κουβερτούρα, κομμένη σε κομματάκια
220 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε κομματάκια
4 κ.σ. μέλι
450 γρ. μπισκότα (τύπου πτι μπερ ή digestive ή και ανάμεικτα) κομμένα σε μέτρια κομμάτια
Για την επικάλυψη:
80 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη 75 γρ. Maltesers
Εκτέλεση συνταγής
Στρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 20-23 εκ. με χαρτί ψησίματος καλύπτοντας τη βάση και τα τοιχώματά του. Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια βουτύρου μαζί με τα κομματάκια και από τις δύο σοκολάτες, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Αφαιρείτε το μπολ από τη φωτιά, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί. Ρίχνετε μέσα στο μείγμα και τα μπισκότα και ανακατεύετε καλά ώστε να καλυφθούν πλήρως με τη λιωμένα, σοκολατένια κρέμα. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι, λειαίνετε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός μεταλλικού κουταλιού και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 10-15 λ ή μέχρι να σφίξει ελαφρώς.
Για την επικάλυψη: Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και τη στρώνετε πάνω από μπισκοτογλυκό σας. Τοποθετείτε από πάνω τα maltesers, πιέζοντάς τα ελαφρώς με το χέρι σας μέσα στη λιωμένη σοκολάτα. Ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η σοκολάτα, το κόβετε σε μικρά κομμάτια και σερβίρετε.
Πηγή Sintayes.gr