Κουλούρι Θεσσαλονίκης σπέσιαλ
- 500γρ αλεύρι για ο/χ
- 250 γραμμάρια χλιαρό νερό
- 15 γραμμάρια αλάτι
- 25 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 50 γραμμάρια λιωμένη μαργαρίνη
- 1 κουταλακι του γλυκου ταχίνι
- 200 γραμμάρια σουσάμ
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Αναμειγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι, την ζάχαρη, την μαγιά, το νερό, το ταχίνι, την μαργαρίνη σε ένα μεγάλο μπολ.
- Μεταφέρουμε την ζύμη σε έναν πάγκο και ζυμώνουμε για 10-15 λεπτά (η ζύμη πρέπει να είναι λίγο σφιχτή).
- Βάζουμε σε ένα μπολ μπόλικο νερό και σε ένα άλλο μπολ μπόλικο σουσάμι.
- Κάνουμε με τα κομμάτια ζύμης κορδόνια μήκους 20-25 εκατοστών και τα κλείνουμε σε κουλούρια Τα βουτάμε πρώτα στο νερό και μετά στο σουσάμι.
- Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
- Ψήνουμε τα κουλούρια στον προθερμασμένο φούρνο που έχει μέσα το ταψάκι με το νερό για 18-20 λεπτά στους 235 βαθμους.
- Akispetretzikis.gr