Cinnamon rolls πεντανόστιμα
ΥΛΙΚΑ (για 20 Cinnamon rolls)
Για τη ζύμη
3 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές του γλυκού μαγιά
2 κουταλιές του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κρύο βούτυρο
2 αυγά
1 κούπα γάλα
Για τη γέμιση
4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
3/4 της κούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας και 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
Για το γλάσο
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο μαλακό
μισό πακέτο τυρί κρέμα, μαλακό
1 1/4 της κούπας ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για να φτιάξεις τη ζύμη: Βάλτε αλεύρι, μαγιά, αλάτι, ζάχαρη και βούτυρο στο μπλέντερ. Χτυπήστε για να ενωθούν, προσθέστε τα αυγά και χτυπήστε πάλι. Ρίξτε σιγά σιγά τα 3/4 της κούπας γάλα και συνεχίστε να χτυπάτε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε και άλλο γάλα, αν χρειαστεί, μέχρι το μείγμα να γίνει μια ελαφρώς κολλώδης μπάλα. Αν η ζύμη είναι υγρή, προσθέστε και άλλο αλεύρι.
Βάλτε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε με το χέρι για 5 λεπτά. Δημιουργήστε μια μαλακή μπάλα ζύμης, βάλτε τη στο μπολ και καλύψτε τη με πλαστική μεμβράνη. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1-2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος. Αλλιώς, βάλτε τη στο ψυγείο για το βράδυ (6-8 ώρες).
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 C. Λιώστε 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Με ένα πινέλο βουτυρώστε το εσωτερικό ενός ταψιού. Σε άλλο μπολ, αναμείξτε τη ζάχαρη και την κανέλα.
Για την κατασκευή: Βάλτε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και τυλίξτε τη μέχρι να έχει ένα πάχος. Βουτυρώστε το και πασπαλίστε το με το μείγμα κανέλας και ζάχαρης. Προσθέστε κι άλλη ζάχαρη και πιέστε τη μέσα στη ζύμη με ένα πιρούνι. Πλάστε το πάλι σε έναν μακρύ και σφιχτό κύλινδρο. Κόψτε το σε 20 κομμάτια και μεταφέρετε τα στα πλάγια σε ένα ταψί. Βουτυρώστε τα ρολάκια από πάνω και ψήστε τα για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη από πάνω.
Για το γλάσο: Όσο ψήνονται τα ρολάκια, χτυπήστε το βούτυρο και την κρέμα τυριού μαζί σε ένα μίξερ. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα. Ρίξτε το γλάσο στα ζεστά cinnamon rolls και απλώστε το.