Παρασκευή 20 Ιουνίου 2025
Edit Content
femalevoice.gr femalevoice.gr
  • most recent news
  • trending news
  • most read
  • All Video
  • Image gallery
  • more
  • Accessibility
  • Help
  • Contact
  • About qoxag
femalevoice.gr femalevoice.gr
femalevoice.gr femalevoice.gr
  • Αρχική
    • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
    • ΓΙΝΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
    • ΕΔΩ ΑΚΟΥΓΕΣΑΙ
  • FEMALE
    • LIFESTYLE
    • ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
      • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΟΔΑ
    • ΖΩΔΙΑ
    • DESIGN
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΣΠΙΤΙ
  • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • FIRST BE A WOMAN
    • Παρέα με τη Φένια
    • ΥΓΕΙΑ – ΕΥΕΞΙΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • CITY GUIDE
    • ΤΑΞΙΔΙΑ
    • GOURME-ΔΙΕΣ
    • ΒΓΕΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    • ΠΑΙΔΙ 0-6
    • 7-12
    • 13-18
    • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • ΘΕΑΤΡΟ
    • CINEMA
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΠΕΣ ΤΟ ΣΤΗ ΘΕΙΑ
  1. Home
  2. GOURME-ΔΙΕΣ
  3. Υπέροχοι Εργολάβοι με 3 υλικά
 Υπέροχοι Εργολάβοι με 3 υλικά
GOURME-ΔΙΕΣ

Υπέροχοι Εργολάβοι με 3 υλικά

by editor 24 Ιουνίου 2017 0 Comment
  • 0
    Facebook
  • 0
    Twitter
  • 0
    Pinterest
Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα παραδοσιακό γλύκισμα. Εργολάβοι για το απόλυτο, πατροπαράδοτο … κέρασμα στους επισκέπτες και όχι μόνο. Μια συνταγή του Στ. Παρλιάρου.
Υλικά συνταγής
320 γρ. αμύγδαλα λευκά + φιλέ αμυγδάλου για την επιφάνεια
600 γρ. ζάχαρη άχνη 5 αυγών τα ασπράδια (2 από μέτρια αυγά + 3 από μεγάλα αυγά)
Εκτέλεση συνταγής
Αλέθουμε στο μπλέντερ πολύ καλά τα 320 γρ. αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τα 2 ασπράδια μέτριων αυγών, έως ότου γίνουν μία ομοιογενής σχετικά πηχτή αμυγδαλόπαστα. Τα αλέθουμε αρκετή ώρα. Αρχικά θα γίνουν σκόνη τα αμύγδαλα και έπειτα θα ενωθούν με το ασπράδι και την άχνη και θα γίνει μια σφιχτή μάζα, την οποία μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ.  Ξεκινάμε να τη χτυπάμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα και παράλληλα ρίχνουμε σταδιακά το υπόλοιπο ασπράδι, από τα 3 μεγάλα αυγά, της συνταγής. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια απαλή, αφράτη κρέμα. Μεταφέρουμε την κρέμα σε μια σακούλα κορνέ με στρογγυλό στόμιο διαμέτρου 6-8 εκ. Με το κορνέ σχηματίζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα ή σε επιφάνεια σιλικόνης μικρούς δίσκους, οι οποίοι θα απλώσουν κι άλλο στο ψήσιμο και θα φουσκώσουν.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά έως ότου ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Αν θέλουμε μπορούμε να κολλήσουμε τους εργολάβους ανά δύο, βάζοντας ανάμεσά τους λίγη μαρμελάδα. Το μυστικό για να είναι νόστιμοι οι εργολάβοι είναι να μην τους αφήσουμε να ψηθούν τόσο ώστε να στεγνώσουν εσωτερικά. Οι εργολάβοι πρέπει εξωτερικά να κάνουν μια κρούστα, αλλά μέσα να παραμένουν μαλακοί. Συνήθως 20 λεπτά ψήσιμο είναι υπεραρκετά, όμως, εξαρτάται και από το φούρνο μας. Αν είναι πολύ ισχυρός, βγάζουμε τους εργολάβους στα 15 λεπτά. Άλλωστε, πάντα τα μπισκότα συνεχίζουν να ψήνονται για 2-3 λεπτά, αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, καθώς η λαμαρίνα συγκρατεί τη θερμότητα.
1. Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ ή του μούλτι τα αμύγδαλα, την άχνη και ένα μέρος από το ασπράδι αβγού της συνταγής μας.
2. Τα αλέθουμε αρκετή ώρα. Αρχικά θα γίνουν σκόνη τα αμύγδαλα και έπειτα θα ενωθούν με το ασπράδι και την άχνη και θα γίνει μια σφιχτή μάζα, την οποία μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ.
3. Ξεκινάμε να τη χτυπάμε με το φτερό σε χαμηλή ταχύτητα και παράλληλα ρίχνουμε σταδιακά το υπόλοιπο ασπράδι της συνταγής. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια απαλή, αφράτη κρέμα.
4. Μεταφέρουμε την κρέμα σε μια σακούλα κορνέ με στρογγυλό στόμιο διαμέτρου 6-8 εκ. Με το κορνέ σχηματίζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα ή σε επιφάνεια σιλικόνης μικρούς δίσκους, οι οποίοι θα απλώσουν κι άλλο στο ψήσιμο και θα φουσκώσουν.
5. Βάζουμε πάνω σε κάθε δίσκο ένα ολόκληρο λευκό αμύγδαλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 20 λεπτά.
6. Αν θέλουμε, μπορούμε να σχηματίσουμε μακρόστενους εργολάβους και να τους πασπαλίσουμε με αμύγδαλο φιλέ.   Sintayes.gr,

Share This:

  • 0
    Facebook
  • 0
    Twitter
  • 0
    Pinterest
Previous post
Next post

Leave a Reply Cancel reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Most Recent
CITY GUIDE

Η “Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων” της

18 Ιουνίου 2025
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΛΑΡΙΣΑ Σοφοκλή ΗΛΕΚΤΡΑ

17 Ιουνίου 2025
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΛΑΡΙΣΑ Αινιγματικές Παραλλαγές

17 Ιουνίου 2025
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παιχνίδι με χώμα: 8 οφέλη για την

11 Ιουνίου 2025
RELATED Stories for you
CITY GUIDE ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΒΓΕΣ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η “Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων” της

18 Ιουνίου 2025 4 min read

3 Facebook 0 Twitter 0 Pinterest   Την Κυριακή 15 Ιουνίου 2025, το Κέντρο

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΛΑΡΙΣΑ Σοφοκλή ΗΛΕΚΤΡΑ

17 Ιουνίου 2025 1 min read

0 Facebook 0 Twitter 0 Pinterest ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΛΑΡΙΣΑ Σοφοκλή ΗΛΕΚΤΡΑ Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΛΑΡΙΣΑ Αινιγματικές Παραλλαγές

17 Ιουνίου 2025 1 min read

0 Facebook 0 Twitter 0 Pinterest ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΛΑΡΙΣΑ Αινιγματικές Παραλλαγές ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΛΑΡΙΣΑ

Copyright 2023 Femalevoice.gr
β
Μποφίλιου
Μποφίλιου