Τετάρτη 21 Μαΐου 2025
Edit Content
femalevoice.gr femalevoice.gr
  • most recent news
  • trending news
  • most read
  • All Video
  • Image gallery
  • more
  • Accessibility
  • Help
  • Contact
  • About qoxag
femalevoice.gr femalevoice.gr
femalevoice.gr femalevoice.gr
  • Αρχική
    • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
    • ΓΙΝΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
    • ΕΔΩ ΑΚΟΥΓΕΣΑΙ
  • FEMALE
    • LIFESTYLE
    • ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
      • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΟΔΑ
    • ΖΩΔΙΑ
    • DESIGN
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΣΠΙΤΙ
  • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • FIRST BE A WOMAN
    • Παρέα με τη Φένια
    • ΥΓΕΙΑ – ΕΥΕΞΙΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • CITY GUIDE
    • ΤΑΞΙΔΙΑ
    • GOURME-ΔΙΕΣ
    • ΒΓΕΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    • ΠΑΙΔΙ 0-6
    • 7-12
    • 13-18
    • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • ΘΕΑΤΡΟ
    • CINEMA
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΠΕΣ ΤΟ ΣΤΗ ΘΕΙΑ
  1. Home
  2. GOURME-ΔΙΕΣ
  3. Το νούμερο 1 λάθος που κάνεις με το ρύζι (και βγαίνει λαπάς)
 Το νούμερο 1 λάθος που κάνεις με το ρύζι (και βγαίνει λαπάς)
GOURME-ΔΙΕΣ

Το νούμερο 1 λάθος που κάνεις με το ρύζι (και βγαίνει λαπάς)

by editor 1 Μαρτίου 2018 0 Comment
  • 0
    Facebook
  • 0
    Twitter
  • 0
    Pinterest

Οι Κινέζοι το θεωρούσαν από την αρχαιότητα «δώρο των θεών» και πίστευαν μάλιστα πως έχει πολύτιμη αξία στη διατροφή τους, αλλά και τη ζωή τους γενικότερα.

Από την κουλτούρα της Κίνας μέχρι την Ελλάδα και το πιάτο σου, το ρύζι είναι ένα από τα βασικότερα υλικά στη μαγειρική μας και σίγουρα δεν αποτελεί εύκολο project, καθώς κρύβει πολλές παγίδες, οι οποίες οδηγούν σε κοινό αποτέλεσμα: την αποτυχία.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο λάθος όμως;

Η μεζούρα!

Για να απολαύσεις το τέλειο ρύζι, που ούτε θα σου κολλήσει ούτε θα θυμίζει λαπά, ακολούθησε τις – δοκιμασμένες – συμβουλές βήμα βήμα:

Αρχικά, πρέπει να γνωρίζεις ότι χρειάζεσαι τη διπλάσια ποσότητα νερού από αυτή του ρυζιού ( προτιμώ το μπασμάτι ή το τζάσμιν) .
Εγώ χρησιμοποιώ ως μεζούρα μια κούπα του καφέ.
Μια κούπα λοιπόν ρυζιού ισοδυναμεί με δυο κούπες νερού στην κατσαρόλα.
Πρόσθεσε αλάτι και σκέπασε την κατσαρόλα με το καπάκι.
Προτίμησε μέτρια φωτιά.
Άφησε το ρύζι να βράσει χωρίς να το ανακατέψεις και χωρίς να σηκώσεις το καπάκι.
Ρίξε μια ματιά ανά δέκα λεπτά. Θα καταλάβεις πως είναι έτοιμο όταν το ρύζι φουσκώσει και έχει σχεδόν εξατμιστεί το νερό.
Σβήσε το μάτι της κουζίνας και άφησε σκεπασμένο το ρύζι, μέχρι να το καταναλώσεις.
Πρόσθεσε ελαιόλαδο κατευθείαν στο πιάτο.

Bovary.gr

Share This:

  • 0
    Facebook
  • 0
    Twitter
  • 0
    Pinterest
Previous post
Next post

Leave a Reply Cancel reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Most Recent
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Book Party με τον Αντώνη Μιτζέλο

20 Μαΐου 2025
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Καλοκαίρι 2025 Ο Αιμίλιος Χειλάκης είναι ξανά

20 Μαΐου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Turlough Ó Cinnéide(Kennedy): “The only time we

18 Μαΐου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

“Τα Κακά Κορίτσια”: Δε θα μάθουμε ποτέ

16 Μαΐου 2025
RELATED Stories for you
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΒΓΕΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Χωρίς κατηγορία

Book Party με τον Αντώνη Μιτζέλο

20 Μαΐου 2025 1 min read

0 Facebook 0 Twitter 0 Pinterest «ΠΑΙΔΕΣ & ΚΟΡΕΣ» – Ο Αντώνης Μιτζέλος γράφει,

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Χωρίς κατηγορία

Καλοκαίρι 2025 Ο Αιμίλιος Χειλάκης είναι ξανά

20 Μαΐου 2025 1 min read

0 Facebook 0 Twitter 0 Pinterest   Καλοκαίρι 2025 Ο Αιμίλιος Χειλάκης είναι ξανά

Turlough Ó Cinnéide
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Turlough Ó Cinnéide(Kennedy): “The only time we

18 Μαΐου 2025 16 min read

0 Facebook 0 Twitter 0 Pinterest He is an exceptionally talented artist, full of

Copyright 2023 Femalevoice.gr
β
Μποφίλιου
Μποφίλιου