Τιραμισού
Το τιραμισού είναι ένα γλυκό διαδεδομένο σε όλη την Ιταλία, η προέλευση του οποίου βρίσκεται μεταξύ Φρίουλι (Friuli) και Βένετο (Veneto). Είναι ένα γλυκό που τρώγεται με κουτάλι έχοντας μια βάση από μπισκότα σαβαγιάρ (ή άλλα μπισκότα που τρίβονται εύκολα ) βρεγμένα με καφέ και καλύπτονται με κρέμα από μασκαρπόνε, αυγά και ζάχαρη. Σε ορισμένες παραλλαγές, η κρέμα είναι επίσης αρωματισμένη με λικέρ.(Wikipedia)
Ταψί 35×24
Υλικά
2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
1 φακελάκι garni
180 ml φρέσκο γάλα
300 ml γάλα ζαχαρούχο
400 γρ τυρί κρέμα μασκαρπόνε ή φιλαδελφεια
2 κούπες δυνατό καφέ εσπρέσο
2κσ αγλυκο κακάο
Εκτέλεση
Αφήνουμε εκτός ψυγείου το τυρί κρέμα για λίγη ώρα περίπου μισή ώρα.. Χτυπάμε με το μιξερ το τυρί κρέμα και το γάλ ζαχαρούχο να ενωθούν τα υλικά και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τη σκόνη σαντιγη με τα 180 ml γάλα να αφρατεψει και να στέκεται… Ενώνουμε τα υλικά χωρίς να τα χτυπήσουμε ξανά με το μιξερ, απλά με ένα κουτάλι ή με μαριζ.. Στο ταψάκι μας στρώνουμε μια σειρά από μπισκότα σαβαγιάρ αφού τα βουτήξουμε στον καφέ πρώτα… Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα κρέμας και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα… Ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα τη στρώνουμε και αφήνουμε το γλυκό μας λίγες ώρες στο ψυγείο να σφίξει… Πριν σερβίρουμε ρίχνουμε από πάνω το αγλυκο κακάο….
Καλή επιτυχία!!!
https://mpaxarikkanela.blogspot.gr/2018/02/blog-post_11.html?m=1