Σαγανάκι με καλαμαράκια
Υλικά
500 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές λωρίδες
3 πράσινες πιπεριές
300 γρ. χαλούμι σε λωρίδες
½ φλ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.γ. κύμινο τριμμένο
1/3 φλ. φύλλα φρέσκου δυόσμου
Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα καλαμαράκια σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με νερό να τα σκεπάζει και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν –αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό. Βγάζουμε στην άκρη τα καλαμαράκια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα το κύμινο, τις πιπεριές και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα, γύρω στα 5-7 λεπτά. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, σβήνουμε με το λεμόνι, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το χαλούμι και τον δυόσμο και σβήνουμε την εστία. Μαγειρεύουμε 2-4 λεπτά να λιώσει το τυρί, δοκιμάζουμε το αλάτι και σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
athinorama.gr