Ρεβανί Πολίτικο Θεσσαλονίκης !Οποιος δεν το φτιάξει χάνει
Υλικά
1 1/2 φλιτζ σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 φλιτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζ ζάχαρη
5 αυγα
1 φλιτζ ηλιέλαιο
1 Μπέικιν φακελάκι 20 γραμ
250 γιαούρτι αγελάδας
2 βανίλιες
Ξύσμα από λεμόνι
Όλα μαζί τα υλικά τα ανακατεύουμε πρώτα το λάδι με την ζάχαρη τα χτυπάμε αμέσως μετά όλα τα υπόλοιπα -αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψί 30Χ40 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αέρα πάνω κάτω μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί περίπου 50 με 60 λεπτά.
Σιρόπι.
3 φλιτζ νερό
3 φλιτζ ζάχαρη
Φλούδα από λεμόνι
30 γρ βούτυρο
Τα βράζουμε όλα μαζί για 5 με 10 λεπτά και μόλις κρυώσει το ρεβανί το σιροπιάζομαι.
Κρέμα
1 λίτρο γάλα
5 κρόκους αυγών
1 κούπα ζάχαρη
5 κ.σ κορν φλάουρ
3 βανίλιες
100 γρ βούτυρο
Ζεσταίνουμε το γάλα -κρατάμε λίγο σε μία κούπα και διαλύουμε το κορν φλαουρ προσθέτουμε και την ζάχαρη.
Το προσθέτουμε στο ζεστό γάλα -το κορν φλάουρ-και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τα αυγά τα προσθετουμε ανακατεύοντας συνέχεια και τέλος ανακατεύοντας συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο -ανακατεύουμε καλά και μόλις λίγο χλιαρίνει λίγο ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το ρεβανί και σκεπάζουμε αμέσως με μεμβράνη για να μην δημιουργηθεί πέτσα..
Μόλις κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο!!Καλή επιτυχία !!
* Στολίζουμε με ότι μας αρέσει πχ καβουρντισμένα ψιλοκομμένα αμύγδαλα ή φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο ή ότι άλλο επιθυμούμε.
.
Φωτο-Συνταγή Κυριακη Ταμ.- “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
1 Comment
[…] 5 Μαΐου θα γίνει η παρουσίαση του δίσκου με full band στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στη ‘μικρή σκηνή’. Θα […]