
“Σπείρα”: Ένα μοναδικό βιβλιοπωλείο γεννήθηκε στους Αγίους Αναργύρους
Σε μια εποχή που όλα μοιάζουν να τρέχουν, ένα μικρό βιβλιοπωλείο στους Αγίους Αναργύρους έρχεται να μας θυμίσει πως η αληθινή μαγεία κρύβεται στη σιωπή μιας σελίδας, στο άγγιγμα του χαρτιού, στη μυρωδιά ενός καινούργιου βιβλίου. Το “Σπείρα”, το νέο αυτό φωτεινό στέκι του βιβλίου και της κουλτούρας, άνοιξε τις πόρτες του για να μας καλέσει σε μια διαδρομή γνώσης, ανακάλυψης και εσωτερικού ταξιδιού.
Δεν είναι απλώς ένα ακόμη βιβλιοπωλείο. Είναι ένας ζεστός, φιλόξενος χώρος που στήθηκε με μεράκι και βαθιά αγάπη για το βιβλίο, τη γνώση και τον άνθρωπο. Η “Σπείρα” δεν θυμίζει ψυχρό κατάστημα – μοιάζει περισσότερο με αγκαλιά. Εκεί που ο αναγνώστης νιώθει καλεσμένος και όχι πελάτης. Εκεί που οι λέξεις έχουν φωνή και η ανάγνωση γίνεται εμπειρία.
Στα ράφια του φιλοξενούνται προσεκτικά επιλεγμένα βιβλία από Έλληνες και ξένους συγγραφείς, παιδικά διαμαντάκια, λογοτεχνία, ποίηση, ψυχολογία, δοκίμια και ό,τι μπορεί να αγγίξει ψυχή και νου. Παράλληλα, θα βρείτε όλα τα είδη που συνοδεύουν ένα σύγχρονο, ενημερωμένο βιβλιοπωλείο: χαρτικά, τετράδια, στυλό, αξεσουάρ γραφής, σχολικά είδη, αλλά και μοναδικές επιλογές σε δώρα για μικρούς και μεγάλους – ξεχωριστά αντικείμενα που κουβαλούν αισθητική, σκέψη και φροντίδα.
Η “Σπείρα” σχεδιάζει και δράσεις για μικρούς και μεγάλους: παρουσιάσεις βιβλίων, αναγνώσεις, παιδικά εργαστήρια, συναντήσεις με συγγραφείς και συζητήσεις που φιλοδοξούν να ανοίξουν καρδιές.
Πίσω από αυτή την όμορφη πρωτοβουλία κρύβεται μια ομάδα ανθρώπων με όραμα: να δημιουργήσουν μια κοινότητα γύρω από την αξία της ανάγνωσης, της έκφρασης, της σκέψης. Η “Σπείρα” είναι το αποτέλεσμα αυτού του ονείρου – και τώρα είναι ανοιχτό σε όλους εμάς που θέλουμε να γίνουμε μέρος του.
Αν βρίσκεστε κοντά ή απλώς αναζητάτε μια αφορμή να περπατήσετε στους Αγίους Αναργύρους, μην διστάσετε να μπείτε στη “Σπείρα”. Ίσως εκεί βρείτε το επόμενο αγαπημένο σας βιβλίο. Ίσως – και πιο σημαντικό – βρείτε ανθρώπους που μιλούν την ίδια γλώσσα με εσάς: αυτήν των ιστοριών, της καρδιάς και της ελπίδας.