Τρίτη 20 Μαΐου 2025
Edit Content
femalevoice.gr femalevoice.gr
  • most recent news
  • trending news
  • most read
  • All Video
  • Image gallery
  • more
  • Accessibility
  • Help
  • Contact
  • About qoxag
femalevoice.gr femalevoice.gr
femalevoice.gr femalevoice.gr
  • Αρχική
    • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
    • ΓΙΝΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
    • ΕΔΩ ΑΚΟΥΓΕΣΑΙ
  • FEMALE
    • LIFESTYLE
    • ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
      • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΟΔΑ
    • ΖΩΔΙΑ
    • DESIGN
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΣΠΙΤΙ
  • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • FIRST BE A WOMAN
    • Παρέα με τη Φένια
    • ΥΓΕΙΑ – ΕΥΕΞΙΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • CITY GUIDE
    • ΤΑΞΙΔΙΑ
    • GOURME-ΔΙΕΣ
    • ΒΓΕΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    • ΠΑΙΔΙ 0-6
    • 7-12
    • 13-18
    • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • ΘΕΑΤΡΟ
    • CINEMA
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΠΕΣ ΤΟ ΣΤΗ ΘΕΙΑ
  1. Home
  2. GOURME-ΔΙΕΣ
  3. Πεντανόστιμος χαλβάς Φαρσάλων από τα πανηγύρια!
 Πεντανόστιμος χαλβάς Φαρσάλων από τα πανηγύρια!
GOURME-ΔΙΕΣ

Πεντανόστιμος χαλβάς Φαρσάλων από τα πανηγύρια!

by editor 22 Σεπτεμβρίου 2017 0 Comment
  • 0
    Facebook
  • 0
    Twitter
  • 0
    Pinterest
  • φωτKakkoulasfura Kakkoulasfura

 

Υλικά

10 καλές μερίδες
  1. 2 κ 1/2 φλυτζανια ζάχαρη (και με καστανή ειναι εξίσου νόστιμος)
  2. 2 φλυτζάνια κορν φλάουρ (ή νισέστε), οτι έχετε
  3. 5 φλυτζάνια νερό (κατα προτιμηση κρύο για να μη σβολιασει το κορν φλαουρ)
  4. 5 κουτ. σούπας σησαμέλαιο ή αραβοσιτέλαιο
  5. 5 κουτ. σουπας μαργαρίνη με βουτυρο
  6. αμυγδαλα αποφλοιωμένα
  7. 2 βανίλιες

Οδηγίες

25 Minutes
  1. Σε μια κατσαρόλα ριξτε 3-4 κουταλιες ζαχαρη και αφηστε την να καραμελώσει για καποια δευτερολεπτα. Αυτό θα δώσει το χρώμα και την γεύση στο χαλβά.
  2. Ριξτε τη μισή ποσότητα νερού στην κατσαρόλα και ανακατέψτε. Στη συνέχεια ριξτε και την υπολοιπη ζαχαρη μεσα στην κατσαρόλα και αφηστε το σιρόπι να βρασει για δεκα περιπου λεπτά.
  3. Την αλλη μισή ποσότητα κρύου νερού θα την ανακατεψετε με το κορν φλαουρ ή το νισεστέ σε ενα μπωλ.
  4. Όταν το σιρόπι ειναι έτοιμο θα ρίξετε μέσα το μιγμα του κορν φλαουρ και θα ανακατευετε συνεχεια. Θέλει μπρατσα, οχι αστεία.
  5. Συνεχίζετε να ανακατεύετε, ρίχνετε τις βανίλιες και το σησαμέλαιο το οποιο θα το ριχνετε γυρω γυρω στα τοιχώματα της κατσαρολας ώστε να βοηθήσει να ξεκολλήσει ο χαλβας. Στο τελος η θεια μου ριχνει και βούτυρο για να του δώσει μια εξτρά νοστιμιά.
  6. Σε ενα αντικολλητικό τηγανι καβουρντίζετε τα αμυγδαλα και τα προσθέτετε στο μίγμα.
  7. Τα βαζετε όλα σε ενα ταψάκι ή σε ατομικά και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Share This:

  • 0
    Facebook
  • 0
    Twitter
  • 0
    Pinterest
Previous post
Next post

Leave a Reply Cancel reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Most Recent
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Book Party με τον Αντώνη Μιτζέλο

20 Μαΐου 2025
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Καλοκαίρι 2025 Ο Αιμίλιος Χειλάκης είναι ξανά

20 Μαΐου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Turlough Ó Cinnéide(Kennedy): “The only time we

18 Μαΐου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

“Τα Κακά Κορίτσια”: Δε θα μάθουμε ποτέ

16 Μαΐου 2025
RELATED Stories for you
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΒΓΕΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Χωρίς κατηγορία

Book Party με τον Αντώνη Μιτζέλο

20 Μαΐου 2025 1 min read

0 Facebook 0 Twitter 0 Pinterest «ΠΑΙΔΕΣ & ΚΟΡΕΣ» – Ο Αντώνης Μιτζέλος γράφει,

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Χωρίς κατηγορία

Καλοκαίρι 2025 Ο Αιμίλιος Χειλάκης είναι ξανά

20 Μαΐου 2025 1 min read

0 Facebook 0 Twitter 0 Pinterest   Καλοκαίρι 2025 Ο Αιμίλιος Χειλάκης είναι ξανά

Turlough Ó Cinnéide
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Turlough Ó Cinnéide(Kennedy): “The only time we

18 Μαΐου 2025 16 min read

0 Facebook 0 Twitter 0 Pinterest He is an exceptionally talented artist, full of

Copyright 2023 Femalevoice.gr
β
Μποφίλιου
Μποφίλιου