Παραδοσιακά λαχταριστά μελομακάρονα
Γλυκές μπουκιές με άρωμα Χριστουγέννων.
Παραδοσιακή συνταγή για σούπερ μελωμένα μελομακάρονα με μπόλικο καρύδι και κανέλα. Ο χυμός πορτοκαλιού, το μέλι και το ελαιόλαδο αναμειγνύονται και αναδύουν στο χώρο μαγικά αρώματα. Η κανέλα και το γαρίφαλο απλώνονται στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του σπιτιού και χαρίζουν στις γιορτές γεύση μοναδική. Υγιεινά, νηστίσιμα και χορταστικά. Στο τέλος του κειμένου περιλαμβάνεται «χορταστικό» βίντεο με μικρά μυστικά, κολπάκια και τεχνικές για να φτιάξεις τέλεια μελομακάρονα ακόμη και αν είναι η πρώτη σου φορά που μπαίνεις στην κουζίνα! Κάντε εγγραφή στην ομάδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε και να μοιράζεστε μαζί μας ιδέες και δημιουργία! Υλικά για τη ζύμη: 1 ½ ποτήρι ελαιόλαδο (375 γρ.) ½ ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική (150 γρ.) ½ ποτήρι χυμό πορτοκαλιού (150 γρ.) 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μέλι 4 ½ ποτήρια αλεύρι μαλακό (περίπου 700- 750 γρ.) 1 κουταλιά του γλυκού μπείκιν πάουντερ ¼ κουταλάκι του γλυκού σόδα ¼ κουταλάκι του γλυκού αμμωνία 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα Για το μέλωμα: 2 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια νερό 1 ξυλάκι κανέλας 1 ποτήρι μέλι Καρύδια για πασπάλισμα (περίπου 150 γρ.) Κανέλα τριμμένη για πασπάλισμα Εκτέλεση Για το μέλωμα: Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και την κανέλα περίπου για 10 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι (Κάντε τα στραβά μάτια και αφήστε να πέσει λίγο μέλι παραπάνω από την ποσότητα που προτείνω ) Ανακατεύουμε και βουτάμε τα κρύα μελομακάρονα στο ζεστό σιρόπι. Τα αφήνουμε για 3-5 λεπτά να απορροφήσουν μέλι μέχρι μέσα. Σημαντικές επισημάνσεις
Καλή επιτυχία και καλές γιορτές σε όλους! |