
Παγωτό με oreo

Υλικά συνταγής
1 πακέτο μπισκότα oreo
1 ½ κιλά παγωτό μπανάνα
400 γρ. μερέντα ή νουτέλα, μαλακωμένη σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ φλ. χοντροκομμένα φιστίκια ή φουντούκια
500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά, κρύα, χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί
Εκτέλεση συνταγής
Βγάζετε το παγωτό μπανάνας από τη κατάψυξη και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μαλακώσει.
Χοντροθρυμματίζετε τα μπισκότα στο multi και τα βάζετε στη βάση ενός πυρέξ 20×30 εκ. περίπου. Μόλις μαλακώσει το παγωτό το στρώνετε ομοιόμορφα πιέζοντάς το πάνω από το μπισκότο. Βάζετε το παγωτό στη κατάψυξη να παγώσει.
Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Μόλις παγώσει το παγωτό, στρώνετε από πάνω τη μερέντα ή νουτέλα, πασπαλίζετε με τους ξηρούς καρπούς και καλύπτετε με τη σαντιγί. Προαιρετικά μπορείτε να γαρνίρετε με τρούφα ή ξύσμα σοκολάτας.