Τετάρτη 21 Μαΐου 2025
Edit Content
femalevoice.gr femalevoice.gr
  • most recent news
  • trending news
  • most read
  • All Video
  • Image gallery
  • more
  • Accessibility
  • Help
  • Contact
  • About qoxag
femalevoice.gr femalevoice.gr
femalevoice.gr femalevoice.gr
  • Αρχική
    • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
    • ΓΙΝΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
    • ΕΔΩ ΑΚΟΥΓΕΣΑΙ
  • FEMALE
    • LIFESTYLE
    • ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
      • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΟΔΑ
    • ΖΩΔΙΑ
    • DESIGN
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΣΠΙΤΙ
  • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • FIRST BE A WOMAN
    • Παρέα με τη Φένια
    • ΥΓΕΙΑ – ΕΥΕΞΙΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • CITY GUIDE
    • ΤΑΞΙΔΙΑ
    • GOURME-ΔΙΕΣ
    • ΒΓΕΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    • ΠΑΙΔΙ 0-6
    • 7-12
    • 13-18
    • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • ΘΕΑΤΡΟ
    • CINEMA
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΠΕΣ ΤΟ ΣΤΗ ΘΕΙΑ
  1. Home
  2. GOURME-ΔΙΕΣ
  3. Μπουγάτσα θεϊκή
 Μπουγάτσα θεϊκή
GOURME-ΔΙΕΣ

Μπουγάτσα θεϊκή

by editor 29 Ιουλίου 2017 0 Comment
  • 0
    Facebook
  • 0
    Twitter
  • 0
    Pinterest
λικά Συνταγής
  • Υλικά
  • 1 πακέτο (450 γρ.) φύλλο Πολίτικο για γλυκα
  • 150 γρ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
  • 1&1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1πρέζα αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
  • κανέλα σκόνη και ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για τη μπουγάτσα, βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα µε τη ζάχαρη να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το αλάτι, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι βροχηδόν και ανακατεύουμε µε σύρμα μέχρι να βράσει και να δέσει η κρέμα.
Μόλις πήξει τη βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά.

Ετοιμάζουμε το ταψί για τη μπουγάτσα.

Βουτυρώνουμε ένα ρηχό ταψί για πίτα 34 ή 36 εκ. Στρώνουμε ακτινωτά (να περισσεύει πολύ φύλλο έξω) 9 φύλλα ραντίζοντάς τα ενδιάμεσα µε λίγο λιωμένο βούτυρο. Αδειάζουμε την κρύα κρέμα σε λεπτή στρώση.
Γυρίζουμε προς τα µέσα τα φύλλα που εξέχουν, πάνω στην κρέμα. Καλύπτουμε µε τα υπόλοιπα βουτυρώνοντάς τα καλά µε το πινέλο. Μπήγουμε τα περισσεύματα μέσα στο ταψί µε σπάτουλα, όπως στο γαλακτομπούρεκο.
Ψήνουμε την μπουγάτσα στους 200 βαθμούς C για 25-30 λεπτά, να ροδίσει καλά το φύλλο. Κόβουμε σε κομματάκια και πασπαλίζουμε µε κανελοζάχαρη.
Argiro.gr
  

 

Share This:

  • 0
    Facebook
  • 0
    Twitter
  • 0
    Pinterest
Previous post
Next post

Leave a Reply Cancel reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Most Recent
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Book Party με τον Αντώνη Μιτζέλο

20 Μαΐου 2025
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Καλοκαίρι 2025 Ο Αιμίλιος Χειλάκης είναι ξανά

20 Μαΐου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Turlough Ó Cinnéide(Kennedy): “The only time we

18 Μαΐου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

“Τα Κακά Κορίτσια”: Δε θα μάθουμε ποτέ

16 Μαΐου 2025
RELATED Stories for you
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΒΓΕΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Χωρίς κατηγορία

Book Party με τον Αντώνη Μιτζέλο

20 Μαΐου 2025 1 min read

0 Facebook 0 Twitter 0 Pinterest «ΠΑΙΔΕΣ & ΚΟΡΕΣ» – Ο Αντώνης Μιτζέλος γράφει,

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Χωρίς κατηγορία

Καλοκαίρι 2025 Ο Αιμίλιος Χειλάκης είναι ξανά

20 Μαΐου 2025 1 min read

0 Facebook 0 Twitter 0 Pinterest   Καλοκαίρι 2025 Ο Αιμίλιος Χειλάκης είναι ξανά

Turlough Ó Cinnéide
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Turlough Ó Cinnéide(Kennedy): “The only time we

18 Μαΐου 2025 16 min read

0 Facebook 0 Twitter 0 Pinterest He is an exceptionally talented artist, full of

Copyright 2023 Femalevoice.gr
β
Μποφίλιου
Μποφίλιου