Πέμπτη 22 Μαΐου 2025
Edit Content
femalevoice.gr femalevoice.gr
  • most recent news
  • trending news
  • most read
  • All Video
  • Image gallery
  • more
  • Accessibility
  • Help
  • Contact
  • About qoxag
femalevoice.gr femalevoice.gr
femalevoice.gr femalevoice.gr
  • Αρχική
    • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
    • ΓΙΝΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
    • ΕΔΩ ΑΚΟΥΓΕΣΑΙ
  • FEMALE
    • LIFESTYLE
    • ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
      • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΟΔΑ
    • ΖΩΔΙΑ
    • DESIGN
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΣΠΙΤΙ
  • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • FIRST BE A WOMAN
    • Παρέα με τη Φένια
    • ΥΓΕΙΑ – ΕΥΕΞΙΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • CITY GUIDE
    • ΤΑΞΙΔΙΑ
    • GOURME-ΔΙΕΣ
    • ΒΓΕΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    • ΠΑΙΔΙ 0-6
    • 7-12
    • 13-18
    • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • ΘΕΑΤΡΟ
    • CINEMA
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΠΕΣ ΤΟ ΣΤΗ ΘΕΙΑ
  1. Home
  2. ΑΠΟΨΕΙΣ
  3. Μήνυμα Αντιστρατήγου Σφακιανάκη προς γονείς: «Ο εθισμός στο ίντερνετ χειρότερος από τον αλκοολισμό»
 Μήνυμα Αντιστρατήγου Σφακιανάκη προς γονείς: «Ο εθισμός στο ίντερνετ χειρότερος από τον αλκοολισμό»
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μήνυμα Αντιστρατήγου Σφακιανάκη προς γονείς: «Ο εθισμός στο ίντερνετ χειρότερος από τον αλκοολισμό»

by editor 8 Ιουνίου 2019 0 Comment
  • 0
    Facebook
  • 0
    Twitter
  • 0
    Pinterest
ΑΡΧΙΚΗ
ΕΛΛΑΔΑ
ΚΟΣΜΟΣ
LIFESTYLE
ΠΕΡΙΕΡΓΑ
BEST VIDEOS
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΔΙΑΦΟΡΑ
AUTO-MOTO
ΓΥΝΑΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
ΤΑΞΙΔΙ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ
ΑΣΤΕΙΑ
ΖΩΔΙΑ
Υ
Μήνυμα Αντιστρατήγου Σφακιανάκη προς γονείς: «Ο εθισμός στο ίντερνετ χειρότερος από τον αλκοολισμό»
Μήνυμα Αντιστρατήγου Σφακιανάκη προς γονείς: «Ο εθισμός στο ίντερνετ χειρότερος από τον αλκοολισμό»
527Shares
Ο εθισμός στο διαδίκτυο είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που καταγράφεται στη χώρα μας και δεν αφορά μόνο τα παιδιά, αλλά και τους ενήλικες.
Ωστόσο, το διαδίκτυο είναι φως, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας,

ειδικός ερευνητής και αναλυτής ηλεκτρονικών εγκλημάτων και Πρόεδρος του Cyber Security International Institute (CSI) κ. Μανώλης Σφακιανάκης. Μόλις το 2% από το διαδίκτυο κρύβει κινδύνους, ενώ σε ποσοστό 98% έχει θετικά στοιχεία.

Τους μύθους και τους κανόνες του διαδικτύου παρουσίασε ο κ. Σφακιανάκης και δύο ψυχολόγοι κατά τη διάρκεια του επιμορφωτικού δωρεάν σεμιναρίου με θέμα «Προστάτεψε το Παιδί σου από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα», που πραγματοποιήθηκε απόψε από την i-Dialogue, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Δράσης.
«Όταν κάποιο παιδί εθιστεί με τη χειρότερη μορφή, υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος για αυτοκτονία, γιατί χάνει την επαφή με το περιβάλλον. Αν του κόψεις το διαδίκτυο, πεθαίνει. Ο ιντερνετισμός είναι χειρότερος από τον αλκοολισμό», τόνισε ο κ. Σφακιανάκης, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε το διαδίκτυο».
Όπως επισήμανε, «οι αυτοκτονίες οφείλονται, είτε από τη μη σωστή χρήση του διαδικτύου είτε από περιπτώσεις που τα παιδιά έχουν διαφορά θέματα».
«Τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν από μικρά το διαδίκτυο, ώστε να μπορέσουν να μάθουν “σωστή ανάγνωση και γραφή” του διαδικτύου και όχι ότι να ναι», τόνισε ο κ. Σφακιανάκης, επισημαίνοντας πως αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από σύσκεψη της Google στο Δουβλίνο, στην οποία παραβρέθηκε.
Ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε το ίντερνετ ως πάρκινγκ για τα παιδιά με ένα τάμπλετ ή έναν υπολογιστή. Ο πρόεδρος του Cyber Security International Institute (CSI) επισήμανε ότι είμαστε ηλεκτρονικά αναλφάβητοι και η Ελλάδα είναι η προτελευταία χώρα στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη τα τελευταία 13 χρόνια έχουν καταγραφεί στη χώρα μας 16 περιστατικά σοβαρού διαδικτυακού εκφοβισμού. «Το cyber bullying είναι ένα φαινόμενο εποχής και είναι η τρομοκρατία των παιδιών», τόνισε.
Όπως σημείωσε από την πλευρά της η ψυχολόγος – εγκληματολόγος Μαρίσα Βουλγαράκη, υπάρχουν στη χώρα μας πολλές περιπτώσεις εθισμού. «Αυτό προσπαθούμε να προλάβουμε και να καταπολεμήσουμε με έναν διαρκή αγώνα. Οι γονείς πρέπει να είναι διπλα στα παιδιά τους», τόνισε, σημειώνοντας πως για να μάθει το παιδί να προφυλάσσεται, θα πρέπει να ξέρει τους κινδύνους».
Σύμφωνα με την Βέρα Αθανασίου, ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια, «καταφθάνει στις μονάδες ψυχικής υγείας, μεγάλος αριθμός εφήβων με αυτό το πρόβλημα».
Ο Αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας τόνισε ότι τα παιδιά θα πρέπει να προσέχουν όταν μπαίνουν σε διάφορα «εικονικά δωμάτια επικοινωνίας» (grooming). «Κάποια παιδιά ανεξέλεγκτα μπαίνουν μέσα στο τσατ και πιστεύουν ότι μέσα εκεί αυτός που τους μιλάει είναι σοβαρός και σωστός, πλην, όμως, πέφτουν σε παγίδες. Είναι πολλά τα περιστατικά, όπου μιλούσαν με έναν 15χρονο αλλά όταν πήγαν σε συνάντηση είδαν έναν 70χρονο», τόνισε. Όπως είπε, οι επιτήδειοι κάνουν πολλά κόλπα για να μπορέσουν να πείσουν τα παιδιά να τα βγάλουν έξω από το σπίτι και να τα εκμεταλλευτούν. «Χιλιάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο πέφτουν σε παγίδες και τους γίνεται κάτι κακό», ανέφερε.
Κάλεσε τους γονείς να ασχοληθούν με τα παιδιά τους και να βρουν τον σωστό τρόπο επικοινωνίας. «Είναι ότι χειρότερο το παιδί μας να λέει αλλού τα προβλήματά του σε έναν άγνωστο στο διαδίκτυο και εμείς να είμαστε απόντες», υπογράμμισε και προέτρεψε παράλληλα και «τα ίδια τα παιδιά όταν αντιμετωπίζουν πρόβλημα να μιλάνε στους γονείς, στους δασκάλους και στην αστυνομία».
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος του CSI, έρευνα στην Αυστραλία έδειξε ότι άνθρωποι που κακοποιούν τα παιδιά τα βρίσκουν μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, στο facebook, όπου εκεί τα βάζουμε προκλητικά και τα καμαρώνουμε με τα μαγιό και με τις φούστες.
Κατά την ομιλία του ο κ. Σφακιανάκης περιέγραψε τους τέσσερις κανόνες του διαδικτύου. «Πρώτος κανόνας, δεν υπάρχει ανωνυμία στο διαδίκτυο, δεύτερος δεν υπάρχει μπλάνκο, ότι γράψεις, μένει. Τρίτος κανόνας δεν μπορούμε να πιστεύουμε ότι διαβάζουμε και τέταρτον δεν υπάρχει απόλυτη ασφάλεια. Τα μέσα προστασίας θα πρέπει να τα πληρώνεις», επισήμανε.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε μια κατάμεστη αίθουσα από γονείς και παιδιά, οι οποίοι στο τέλος των τοποθετήσεων, υπέβαλλαν ερωτήσεις για τους τρόπους αντιμετώπισης διαφόρων προβλημάτων που εντοπίζουν στο διαδίκτυο.
«Σκοπός των σεμιναρίων είναι μεταξύ άλλων να μάθουν οι γονείς να επικοινωνούν με τα παιδιά τους. Δεν είναι ο σκοπός να απαγορεύσουμε το διαδίκτυο, το θέμα είναι να βρεθούν τρόποι για το τι είναι σωστό και τι όχι», επισήμανε από την πλευρά της η Δέσποινα Γρίβεα, από την i-Dialogue, που διοργάνωσε το σεμινάριο.
voria.gr

Share This:

  • 0
    Facebook
  • 0
    Twitter
  • 0
    Pinterest
Previous post
Next post

Leave a Reply Cancel reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Most Recent
13-18

Τι προσφέρουν τα κιναισθητικά ερεθίσματα στα παιδιά;

21 Μαΐου 2025
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Book Party με τον Αντώνη Μιτζέλο

20 Μαΐου 2025
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Καλοκαίρι 2025 Ο Αιμίλιος Χειλάκης είναι ξανά

20 Μαΐου 2025
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Turlough Ó Cinnéide(Kennedy): “The only time we

18 Μαΐου 2025
RELATED Stories for you
13-18 7-12 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙ 0-6

Τι προσφέρουν τα κιναισθητικά ερεθίσματα στα παιδιά;

21 Μαΐου 2025 1 min read

0 Facebook 0 Twitter 0 Pinterest Γράφει η Παπαδοπούλου Ειρήνη Τα κιναισθητικά ερεθίσματα παίζουν

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΒΓΕΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Χωρίς κατηγορία

Book Party με τον Αντώνη Μιτζέλο

20 Μαΐου 2025 1 min read

0 Facebook 0 Twitter 0 Pinterest «ΠΑΙΔΕΣ & ΚΟΡΕΣ» – Ο Αντώνης Μιτζέλος γράφει,

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Χωρίς κατηγορία

Καλοκαίρι 2025 Ο Αιμίλιος Χειλάκης είναι ξανά

20 Μαΐου 2025 1 min read

0 Facebook 0 Twitter 0 Pinterest   Καλοκαίρι 2025 Ο Αιμίλιος Χειλάκης είναι ξανά

Copyright 2023 Femalevoice.gr
β
Μποφίλιου
Μποφίλιου