
Μελομακάρονα με σοκολάτα

Αγαπάς τα μελομακάρονα. Αγαπάς τη σοκολάτα. Συνδύασέ τα για έξτρα σουπερ αποτέλεσμα αυτά τα Χριστούγεννα!
Μέτρια 2 ώρες 4+μερίδες
Συστατικά2 κούπες ελαιόλαδο1,5 κούπα ζάχαρη1 κούπα χυμό πορτοκάλι1/2 κούπα κονιάκ2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουτερ1 κουταλάκι του γλυκού σόδαξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο1/2 κούπα σιμιγδάλι λεπτό1 κιλό αλεύρι μαλακό350 γρ καρυδόψιχαΓια το σιρόπι:2 κούπες ζάχαρη2 κούπες νερό2 κούπες μέλιΓια το γαρνίρισμα:500 γρ. κουβερτούραλίγο γάλα (περίπου μισό φλιτζάνι)
Τρόπος μαγειρέματος1
Σε μια λεκάνη ανακατεύεις το λάδι με την ζάχαρη.
2
Προσθέτεις την σόδα την οποία την διαλύεις στο χυμό πορτοκαλιού. Ρίχνεις το κονιάκ, το μπέικιν, το ξύσμα, τα καρύδια, τα μπαχαρικά και το σιμιγδάλι.
3
Σταδιακά ρίχνεις και το αλεύρι.
4
Ζυμώνεις και πλάθεις τα μελομακάρονα.
5
Τα τοποθετείς σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα.
6
Ψήνεις για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα.
7
Τα αφήνεις μέσα στο ταψί να κρυώσουν με το φούρνο σβηστό και την πόρτα ανοιχτή.
8
Ετοιμάζεις το σιρόπι. Βράζεις σε μια κατσαρόλα το μέλι, τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να λιώσει όλο το μέλι.
9
Αφού βγάλεις τη λαδόκολλα ρίχνεις το σιρόπι πάνω στα μελομακάρονα.
10
Όταν κρυώσουν καλά τα βουτάς στη λιωμένη κουβερτούρα (την έχεις λιώσει σε μπεν μαρί, μαζί με το γάλα).
11
Απλώνεις σε αλουμινόχαρτο να κρυώσουν και πασπαλίζεις με καρυδόψιχα.
Αντί για κουβερτούρα μπορείς να βάλεις λευκή σοκολάτα ή γάλακτος εάν σου αρέσουν περισσότερο!
Tlife.gr