Με ένα υλικό που έχεις στην κουζίνα -Και δεν είναι το λεμόνι
Mας αρέσουν τα πάρτι και τα μπάρμπεκιου στη βεράντα όταν έχει καλό καιρό.
Ωστόσο, όταν το πάρτι τελειώσει, έχουμε να καθαρίσουμε τη σχάρα και κάποιες φορές δεν είναι και τόσο απλό.
Ενας διαφορετικός, αλλά αποτελεσματικός και χωρίς τοξικά τρόπος για να καθαρίσετε τη σχάρα του μπάρμπεκιου είναι να χρησιμοποιήσετε ένα υλικό που δεν λείπει από καμιά κουζίνα.
Και δεν μιλάμε για το λεμόνι.
Είναι από τις αγαπημένες τροφές μιας και μπαίνει κυριολεκτικά… παντού, σε όλα τα φαγητά.
Δίνει υπέροχο άρωμα και μοναδική γεύση σε κάθε πιάτο και στις σαλάτες μας. Πέρα, όμως, από την κουζίνα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και έξω από αυτήν.
Θεωρείται superfood, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες, πιστεύεται ότι μπορεί να προλάβει τον καρκίνο, το διαβήτη, ακόμη και το κοινό κρυολόγημα.
Ο λόγος για το κρεμμύδι!
Το κρεμμύδι μπορεί να καθαρίσει αποτελεσματικά τη σχάρα και έτσι δεν θα χρειαστείτε να χρησιμοποιήσετε χημικά.
Κόβετε στη μέση το κρεμμύδι αφού έχετε ζεστάνει πρώτα τη σχάρα. Βάζετε σε ένα πιρούνι το κρεμμύδι και τρίβετε με την κομμένη πλευρά του κρεμμυδιού τη σχάρα σας.
Με το πιρούνι περάστε όλη την επιφάνεια του γκριλ μέχρι τα λίπη να έχουν φύγει. Για περισσότερη βοήθεια μπορείτε να ψεκάσετε τη σχάρα με λεμόνι ή λευκό ξύδι.
Η σχάρα σας είναι έτοιμη για το επόμενο πάρτι μπάρμπεκιου!
Bovary.gr