Σάββατο 24 Μαΐου 2025
Edit Content
femalevoice.gr femalevoice.gr
  • most recent news
  • trending news
  • most read
  • All Video
  • Image gallery
  • more
  • Accessibility
  • Help
  • Contact
  • About qoxag
femalevoice.gr femalevoice.gr
femalevoice.gr femalevoice.gr
  • Αρχική
    • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
    • ΓΙΝΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
    • ΕΔΩ ΑΚΟΥΓΕΣΑΙ
  • FEMALE
    • LIFESTYLE
    • ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
      • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΟΔΑ
    • ΖΩΔΙΑ
    • DESIGN
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΣΠΙΤΙ
  • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • FIRST BE A WOMAN
    • Παρέα με τη Φένια
    • ΥΓΕΙΑ – ΕΥΕΞΙΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • CITY GUIDE
    • ΤΑΞΙΔΙΑ
    • GOURME-ΔΙΕΣ
    • ΒΓΕΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    • ΠΑΙΔΙ 0-6
    • 7-12
    • 13-18
    • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • ΘΕΑΤΡΟ
    • CINEMA
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΠΕΣ ΤΟ ΣΤΗ ΘΕΙΑ
  1. Home
  2. GOURME-ΔΙΕΣ
  3. Κριτσίνια με καρότο για το σχολείο
 Κριτσίνια με καρότο για το σχολείο
GOURME-ΔΙΕΣ

Κριτσίνια με καρότο για το σχολείο

by editor 20 Σεπτεμβρίου 2017 1 Comment
  • 0
    Facebook
  • 0
    Twitter
  • 0
    Pinterest

ΥΛΙΚΑ
100 ml ελαιόλαδο
50 ml νερό κρύο
1 ΚΣ ξύδι
2 (70 γρ) καρότα ξυσμένα
250 γρ αλεύρι σκληρό
½  κγ πάπρικα γλυκιά
¼ κγ αλάτι
1 ½ κγ μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα υγρά υλικά, το ελαιόλαδο με το νερό και το ξύδι.Σε ένα άλλο μπολ ενώνω τα στερεά υλικά, εκτός από τα καρότα, το αλεύρι, την πάπρικα, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.Ρίχνω σταδιακά τη μισή ποσότητα των στερεών υλικών στα υγρά, ανακατεύοντας.Προσθέτω τα καρότα και συνεχίζω με την υπόλοιπη ποσότητα των αλεύρων.Πρέπει να γίνει μια ζύμη ελαστική, χωρίς να κολλάει όμως στα χέρια.Ανάλογα την υγρασία των καρότων ίσως χρειαστεί να προσθέσω λίγο αλεύρι παραπάνω.Πλάθω τη ζύμη σε λουκάνικο, την τυλίγω σε μεμβράνη και τη βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.Αφού περάσει η ώρα, ανοίγω τη ζύμη με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα.Με τον κόφτη της πίτσας κόβω σε λωρίδες του 1 εκ και έπειτα στη μέση.Πλάθω σε κυλινδρικό κουλουράκι κάθε λωρίδα και το βάζω σε λαδόκολλα στο ταψί.Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C για 35 – 40 λεπτά, μόλις τα κριτσίνια σκληρύνουν, είναι έτοιμα και τα βγάζω από το φούρνο (ο χρόνος ποικίλει ανάλογα το πάχος και το πόσο σκληρά τα θέλουμε).Τα βάζω σε σχάρα να κρυώσουν κι έπειτα τα αποθηκεύω σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο για μια εβδομάδα.

Share This:

  • 0
    Facebook
  • 0
    Twitter
  • 0
    Pinterest
Previous post
Next post

1 Comment

  • ikaria lean belly juice says:
    19 Μαρτίου 2024 at 02:44

    Your posts always provide me with a new perspective and encourage me to look at things differently Thank you for broadening my horizons

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Most Recent
LIFESTYLE

“ΜΟΤΣΑΡΤ, Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ”Περιοδεία σε όλη την

22 Μαΐου 2025
13-18

Τι προσφέρουν τα κιναισθητικά ερεθίσματα στα παιδιά;

21 Μαΐου 2025
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Book Party με τον Αντώνη Μιτζέλο

20 Μαΐου 2025
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Καλοκαίρι 2025 Ο Αιμίλιος Χειλάκης είναι ξανά

20 Μαΐου 2025
RELATED Stories for you
LIFESTYLE ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

“ΜΟΤΣΑΡΤ, Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ”Περιοδεία σε όλη την

22 Μαΐου 2025 1 min read

0 Facebook 0 Twitter 0 Pinterest ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   «ΜΟΤΣΑΡΤ, Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ» του

13-18 7-12 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙ 0-6

Τι προσφέρουν τα κιναισθητικά ερεθίσματα στα παιδιά;

21 Μαΐου 2025 1 min read

0 Facebook 0 Twitter 0 Pinterest Γράφει η Παπαδοπούλου Ειρήνη Τα κιναισθητικά ερεθίσματα παίζουν

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΒΓΕΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Χωρίς κατηγορία

Book Party με τον Αντώνη Μιτζέλο

20 Μαΐου 2025 1 min read

0 Facebook 0 Twitter 0 Pinterest «ΠΑΙΔΕΣ & ΚΟΡΕΣ» – Ο Αντώνης Μιτζέλος γράφει,

Copyright 2023 Femalevoice.gr
β
Μποφίλιου
Μποφίλιου