
Κοτόπουλο γεμιστό πικάντικο παραδοσιακό της γιαγιάς

Υλικά
1 κοτόπουλο χωριάτικο, 1.300 γραμ. περίπου
2 κεφάλια λάχανα μέτρια τουρσί χωριάτικα
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο τοπάν
1 κουταλιά γεμάτη σάλτσα ντομάτα
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
ρίγανη
Για τη γέμιση:
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά σούπας βούτυρο φυτικό
ρίγανη
μαυροπίπερο
αλάτι
λίγη σάλτσα ντομάτας
Διαδικασία
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το τσιγαρίζουμε με το βούτυρο και πριν κοκκινίσει βάζουμε τη σάλτσα και αφήνουμε να βράσει για λίγο.
Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό, το αλάτι, το ρύζι, τη ρίγανη, το μαυροπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν, ωσότου απορροφήσουν όλο το νερό.
Το αφήνουμε να κρυώσει κάπως, γεμίζουμε με το μίγμα αυτό το κοτόπουλο, το ράβουμε στο άνοιγμα και δένουμε τα πόδια για να μη διαλύσει όταν θα βράζει.
Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα με το βούτυρο, για 15 λεπτά, ανακατεύοντάς το για να μην κολλήσει.
Ρίχνουμε και τη σάλτσα
Τοποθετούμε το κοτόπουλο στη μέση της κατσαρόλας, ρίχνουμε νερό ώσπου να σκεπαστεί το κοτόπουλο, και προσθέτουμε ολόκληρη την καυτερή πιπεριά και τη ρίγανη.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, και το αφήνουμε να βράσει, περίπου 2 ώρες, ώσπου να ψηθεί το λάχανο, γυρίζοντας το κοτόπουλο και από την άλλη πλευρά, για να ψηθεί καλά.
Athenstimes.gr
