Σάββατο 24 Μαΐου 2025
Edit Content
femalevoice.gr femalevoice.gr
  • most recent news
  • trending news
  • most read
  • All Video
  • Image gallery
  • more
  • Accessibility
  • Help
  • Contact
  • About qoxag
femalevoice.gr femalevoice.gr
femalevoice.gr femalevoice.gr
  • Αρχική
    • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
    • ΓΙΝΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
    • ΕΔΩ ΑΚΟΥΓΕΣΑΙ
  • FEMALE
    • LIFESTYLE
    • ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
      • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΟΔΑ
    • ΖΩΔΙΑ
    • DESIGN
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΣΠΙΤΙ
  • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • FIRST BE A WOMAN
    • Παρέα με τη Φένια
    • ΥΓΕΙΑ – ΕΥΕΞΙΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • CITY GUIDE
    • ΤΑΞΙΔΙΑ
    • GOURME-ΔΙΕΣ
    • ΒΓΕΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    • ΠΑΙΔΙ 0-6
    • 7-12
    • 13-18
    • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • ΘΕΑΤΡΟ
    • CINEMA
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΠΕΣ ΤΟ ΣΤΗ ΘΕΙΑ
  1. Home
  2. GOURME-ΔΙΕΣ
  3. Καρυδόπιτα παραδοσιακή και χριστουγεννιάτικη
 Καρυδόπιτα παραδοσιακή και χριστουγεννιάτικη
GOURME-ΔΙΕΣ

Καρυδόπιτα παραδοσιακή και χριστουγεννιάτικη

by editor 12 Δεκεμβρίου 2018 0 Comment
  • 0
    Facebook
  • 0
    Twitter
  • 0
    Pinterest

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOKTweet

 

Μια υπέροχη σιροπιαστή, παραδοσιακή καρυδόπιτα. Το απόλυτο σιροπιαστό γλυκό που μπορείτε να τογευτείτε είτε πασπαλισμένο με καρύδια ή με σιρόπι σοκολάτας ή με σαντιγί ή παγωτό. Μια συνταγή του Ν. Τσελεμεντέ για μια καρυδόπιτα που η τέλεια γεύση και υφή της θα απογειώσουν τον ουρανίσκο σας!!!

Υλικά συνταγής

  • Για τη καρυδόπιτα:
  • 6 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλ. τσαγιού καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη
  • 1 ½ φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1 ½ κοφτή κ.σ. κανέλα σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
  • 2 γεμάτα κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Για το ταψί:
  • βούτυρο και φρυγανιά τριμμένη
  • Για το σιρόπι:
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1/2 λεμονιού το χυμό
  • 1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ
  • Για γαρνίρισμα-συνοδευτικό:
  • χοντροκομμένη καρυδόψιχα ή σαντιγί ή παγωτό ή σιρόπι σοκολάτας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τη καρυδόπιτα: Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Βάζετε τα ασπράδια σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή μαρέγκα που να “στέκεται”. Στη συνέχεια σε άλλο μεγάλο μπολ βάζετε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν, να “λιώσει” η ζάχαρη και έχετε ένα αφράτο μείγμα.
  2. Στο μπολ με τους κρόκους προσθέτετε τα αρωματικά (κανέλα, γαρίφαλο) και τη τριμμένη φρυγανιά ανακατεμένη με το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζετε το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν. Σταματάτε το μίξερ, ρίχνετε και τη καρυδόψιχα και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί.
  3. Σταδιακά αρχίζετε να ρίχνετε τη μαρέγκα, λίγη τη φορά, ανακατεύοντας πολύ απαλά με τη μαρίζ, με αργές κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματώνετε μετά από κάθε προσθήκη. Μην ανακατέψετε γρήγορα και ζωηρά γιατί θα χάσει “τον αέρα της” και δεν θα έχετε ένα πολύ αφράτο μείγμα.
  4. Για το ταψί και το ψήσιμο: Βουτυρώνετε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο ταψί με διάσταση βάσης 23×33 εκ. περίπου ή αντίστοιχης χωρητικότητας στρογγυλό ταψί (ή και στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στο κέντρο). Το πασπαλίζετε καλά με τη τριμμένη φρυγανιά και “τινάζετε” τη περίσσια.
  5. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε τη καρυδόπιτά σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 45-50 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά. Αφαιρείτε τη καρυδόπιτά σας από το φούρνο και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
  6. Για το σιρόπι: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού και τα βράζετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία για 5 λ από το σημείο βρασμού. Αποσύρετε το σιρόπι από τη φωτιά, ρίχνετε και το κονιάκ και ανακατεύετε.
  7. Εν το μεταξύ, κόβετε τη καρυδόπιτα σε τετράγωνα ή μπακλαβαδωτά κομμάτια και τη σιροπιάζετε ομοιόμορφα, ρίχνοντας κουταλιά-κουταλιά το καυτό σιρόπι στη καρυδόπιτα. Αφήνετε για 1-2 ώρες τη καρυδόπιτά σας μέχρι να κρυώσει καλά και απορροφηθεί όλο το σιρόπι και τη σερβίρετε πασπαλισμένη με μπόλικο τριμμένο καρύδι ή με σαντιγί ή με παγωτό ή με σιρόπι σοκολάτας.
πηγη sintayes.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤ

Share This:

  • 0
    Facebook
  • 0
    Twitter
  • 0
    Pinterest
Previous post
Next post

Leave a Reply Cancel reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Most Recent
LIFESTYLE

“ΜΟΤΣΑΡΤ, Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ”Περιοδεία σε όλη την

22 Μαΐου 2025
13-18

Τι προσφέρουν τα κιναισθητικά ερεθίσματα στα παιδιά;

21 Μαΐου 2025
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Book Party με τον Αντώνη Μιτζέλο

20 Μαΐου 2025
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Καλοκαίρι 2025 Ο Αιμίλιος Χειλάκης είναι ξανά

20 Μαΐου 2025
RELATED Stories for you
LIFESTYLE ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

“ΜΟΤΣΑΡΤ, Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ”Περιοδεία σε όλη την

22 Μαΐου 2025 1 min read

0 Facebook 0 Twitter 0 Pinterest ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   «ΜΟΤΣΑΡΤ, Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ» του

13-18 7-12 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙ 0-6

Τι προσφέρουν τα κιναισθητικά ερεθίσματα στα παιδιά;

21 Μαΐου 2025 1 min read

0 Facebook 0 Twitter 0 Pinterest Γράφει η Παπαδοπούλου Ειρήνη Τα κιναισθητικά ερεθίσματα παίζουν

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΒΓΕΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Χωρίς κατηγορία

Book Party με τον Αντώνη Μιτζέλο

20 Μαΐου 2025 1 min read

0 Facebook 0 Twitter 0 Pinterest «ΠΑΙΔΕΣ & ΚΟΡΕΣ» – Ο Αντώνης Μιτζέλος γράφει,

Copyright 2023 Femalevoice.gr
β
Μποφίλιου
Μποφίλιου