Η εύκολη τούρτα της κατσαρόλας
Η γιαγιαδίστικη συνταγή που αρέσει σε όλα τα «παιδιά» μου:
Υλικά:
– 1 πακέτο βούτυρο 250 γρμ.
– 400 γρμ. κουβερτούρα
– 7 κουταλιές ζάχαρη
– 1 κουτί εβαπορέ αδιάλυτο μεγάλο
– 1/2 ποτήρι νερό
– 7 κουταλιές κορν- φλάουρ
– 20 μπισκότα γεμιστά δίχρωμα (κρέμα – σοκολάτα)
Εκτέλεση:
– Βάζουμε όλα τα υλικά στη κατσαρόλα, τα ζεστάνουμε έως να λιώσουν ομοιόμορφα, στο τέλος προσθέτουμε τα μπισκότα κομμένα στα δυο.
– Τα βάζουμε σε ταψάκι με τσέρκι στο ψυγείο για 12 περίπου ώρες (καλύτερα από το βράδυ).
– Γαρνίρουμε γύρω – γύρω με δίχρωμα πουράκια όταν πλέον παγώσει και ξεφορμάρουμε.
Καλοφάγωτη!
Γράφει [και ζει] η Μαίρη Πετρούλια
Πηγή: fractalart.gr
Thessaloniki Arts and Culture http://www.thessalonikiartsandculture.gr