Τετάρτη 25 Ιουνίου 2025
Edit Content
femalevoice.gr femalevoice.gr
  • most recent news
  • trending news
  • most read
  • All Video
  • Image gallery
  • more
  • Accessibility
  • Help
  • Contact
  • About qoxag
femalevoice.gr femalevoice.gr
femalevoice.gr femalevoice.gr
  • Αρχική
    • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
    • ΓΙΝΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
    • ΕΔΩ ΑΚΟΥΓΕΣΑΙ
  • FEMALE
    • LIFESTYLE
    • ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
      • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΟΔΑ
    • ΖΩΔΙΑ
    • DESIGN
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΣΠΙΤΙ
  • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • FIRST BE A WOMAN
    • Παρέα με τη Φένια
    • ΥΓΕΙΑ – ΕΥΕΞΙΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • CITY GUIDE
    • ΤΑΞΙΔΙΑ
    • GOURME-ΔΙΕΣ
    • ΒΓΕΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    • ΠΑΙΔΙ 0-6
    • 7-12
    • 13-18
    • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • ΘΕΑΤΡΟ
    • CINEMA
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΠΕΣ ΤΟ ΣΤΗ ΘΕΙΑ
  1. Home
  2. ΣΠΙΤΙ
  3. Facebook: Θα πληκτρολογεί μόνο του διαβάζοντας τη σκέψη!
 Facebook: Θα πληκτρολογεί μόνο του διαβάζοντας τη σκέψη!
ΣΠΙΤΙ

Facebook: Θα πληκτρολογεί μόνο του διαβάζοντας τη σκέψη!

by editor 6 Μαΐου 2017 0 Comment
  • 0
    Facebook
  • 0
    Twitter
  • 0
    Pinterest
To Facebook αποκάλυψε για πρώτη φορά τι «μαγειρεύει» από πέρυσι μια μυστική ομάδα ερευνητών του: αναπτύσσει τεχνολογία που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να πληκτρολογούν κείμενα, όπως SMS και e-mails, με το νου τους και όχι με τα χέρια τους.
Χρησιμοποιώντας εγκεφαλικά εμφυτεύματα και με τη βοήθεια ενός λογισμικού «σιωπηλής ομιλίας», οι άνθρωποι θα μπορούν να πληκτρολογούν με τη σκέψη τους στην οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού τηλεφώνου τους.
Ήδη τα έως τώρα πειράματα στην μυστικοπαθή μονάδα Building 8 (Κτίριο 8) έχουν πετύχει ρυθμό οκτώ λέξεων το λεπτό, που θα βελτιωθεί στο μέλλον, με στόχο να φθάσει τις 100 λέξεις το λεπτό.
Η ανακοίνωση έγινε στην ετήσια σύνοδο προγραμματιστών λογισμικού που οργάνωσε το Facebook στο Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με το BBC και τα πρακτορεία Reuters και Γαλλικό.
Η επικεφαλής της 60μελούς μονάδας ανάπτυξης της πρωτοποριακής τεχνολογίας Ρετζίνα Ντάγκαν, πρώην στέλεχος της Google και της Υπηρεσίας Προωθημένων Ερευνητικών Αμυντικών Προγραμμάτων (DARPA) του Πενταγώνου των ΗΠΑ, τόνισε ότι «κάτι τέτοιο ακούγεται αδύνατο, αλλά είναι πιο κοντά στην υλοποίησή του από ό,τι φαντάζεσθε».
Ο επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ δήλωσε: «Οι εγκέφαλοί μας παράγουν αρκετά δεδομένα για να μεταδώσουν τέσσερις ταινίες υψηλής ανάλυσης κάθε δευτερόλεπτο. Το πρόβλημα είναι ότι ο καλύτερος τρόπος που έχουμε για να στείλουμε πληροφορίες στον έξω κόσμο, δηλαδή η ομιλία μας, μπορεί να μεταδώσει περίπου την ίδια ποσότητα δεδομένων με ένα μόντεμ της δεκαετίας του 1980».
Γι’ αυτό, όπως είπε, «εργαζόμαστε πάνω σε ένα σύστημα που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να πληκτρολογούν απευθείας από τον εγκέφαλό τους περίπου πέντε φορές πιο γρήγορα από ό,τι κάνει κάποιος στο τηλέφωνό του σήμερα.
Θέλουμε τελικά να την μετατρέψουμε σε μια φορητή τεχνολογία μαζικής κλίμακας. Ακόμη κι ένα απλό ‘ναι’ ή ‘όχι’ με ένα εγκεφαλικό ‘κλικ’, θα βοηθήσει ώστε να αισθάνεται κανείς πιο φυσικά πράγματα όπως η επαυξημένη πραγματικότητα».
Πρόσθεσε πάντως ότι έγινε ήδη το πρώτο βήμα, αλλά η τεχνολογία θα πρέπει να εξελιχθεί, προτού εφαρμοσθεί στην πράξη.
Οπως είπε η Ντάγκαν, σε συνεργασία με ερευνητές αμερικανικών πανεπιστημίων, κατά το πρότυπο που δουλεύει η DARPA (η οποία, μεταξύ άλλων, εφηύρε το Ίντερνετ), θα επιδιωχθεί η ανάπτυξη νέων προϊόντων τόσο υλικού (hardware) όσο και λογισμικού (software), που θα είναι μη επεμβατικά και θα είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν εύκολα και γρήγορα.
Ενα άλλο σχέδιο στα σκαριά είναι να αναπτυχθεί μια νέα τεχνολογία που θα επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων μόνο με την αφή, ώστε να «ακούνε» μέσω του δέρματός τους.
Το υπό ανάπτυξη φορητό ηλεκτρονικό σύστημα θα χρησιμοποιεί σημεία πίεσης πάνω στο σώμα για να μεταφέρει πληροφορίες στον άλλο. «Μια μέρα, όχι και τόσο μακρινή, θα είναι δυνατό για μένα να μιλάω στα κινέζικα και εσείς να το νιώθετε αμέσως στα ισπανικά», δήλωσε η Ντάγκαν, η οποία ολοφάνερα οραματίζεται τεχνολογίες πιο προχωρημένες από οτιδήποτε υπάρχει σήμερα.
«Θα χρειασθούμε νέους μη επεμβατικούς αισθητήρες, που θα μπορούν να καταγράφουν την εγκεφαλική δραστηριότητα εκατοντάδες φορές ανά δευτερόλεπτο, από σημεία έκτασης λίγων χιλιοστών και χωρίς διαστρεβλώσεις του σήματος.
Σήμερα καμία μη επεμβατική τεχνολογία δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο», όπως είπε.
Πηγή: skai.gr

Share This:

  • 0
    Facebook
  • 0
    Twitter
  • 0
    Pinterest
Previous post
Next post

Leave a Reply Cancel reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Most Recent

Κηποθέατρο ΑΛΚΑΖΑΡ ΛΑΡΙΣΑ ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ Πόσο Δύσκολο

24 Ιουνίου 2025

Χωρίς κατηγορία

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΛΑΡΙΣΑ     ROYAL CLASSICAL

24 Ιουνίου 2025
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μέθανα η μαγεμένη καταπράσινη χερσόνησος με τις

24 Ιουνίου 2025
ΒΙΒΛΙΟ

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη : «Η αγάπη δεν ξεδιψά

23 Ιουνίου 2025
RELATED Stories for you
Χωρίς κατηγορία

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΛΑΡΙΣΑ     ROYAL CLASSICAL

24 Ιουνίου 2025 2 min read

0 Facebook 0 Twitter 0 Pinterest ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΛΑΡΙΣΑ     ROYAL CLASSICAL BALLET

ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ Χωρίς κατηγορία

Μέθανα η μαγεμένη καταπράσινη χερσόνησος με τις

24 Ιουνίου 2025 1 min read

1 Facebook 0 Twitter 0 Pinterest Παλαιότερα, είχα αναφερθεί στο  όμορφο και γραφικό νησάκι

ΒΙΒΛΙΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη : «Η αγάπη δεν ξεδιψά

23 Ιουνίου 2025 2 min read

0 Facebook 0 Twitter 0 Pinterest Μπορεί η αγάπη να χωρέσει σε λίγες λέξεις;

Copyright 2023 Femalevoice.gr
β
Μποφίλιου
Μποφίλιου