Χοιρινό κεμπάπ Θεσσαλίας
Παραδοσιακά αυτό το έδεσμα προσφέρεται σχεδόν σε όλες τις ταβέρνες της Θεσσαλίας. Εναλλακτικά μπορεί να παρασκευαστεί και με πρόβειο κρέας.
Υλικά
2 κιλά χοιρινό μπούτι ξεκοκκαλισμένο με το λίπος του, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
4 κρεμμύδια πολτοποιημένα
2 κόκκινες πιπεριές καυτερές ψιλοκομμένες
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
3 ντομάτες το χυμό (προαιρετικά)
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα λευκό κρασί
1 λεμόνι ο χυμός
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
5-6 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο Ρίγανη
Θυμάρι
Θρούμπι
Αλάτι χοντρό/
Πιπέρι χοντροκομμένο
4 κρεμμύδια πολτοποιημένα
2 κόκκινες πιπεριές καυτερές ψιλοκομμένες
2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
3 ντομάτες το χυμό (προαιρετικά)
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα λευκό κρασί
1 λεμόνι ο χυμός
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
5-6 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο Ρίγανη
Θυμάρι
Θρούμπι
Αλάτι χοντρό/
Πιπέρι χοντροκομμένο
Εκτέλεση
Σε μία μεγάλη γάστρα ανακατεύουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το χυμό ντομάτας, το ελαιόλαδο, το λευκό κρασί, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το θρούμπι και το πιπέρι. Βυθίζουμε τα κομμάτια του κρέατος στη μαρινάδα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ημέρες, γυρνώντας τα κομμάτια σποραδικά.
Περνάμε τα κομμάτια του κρέατος σε μία σούβλα και αλατίζουμε με χοντρό αλάτι. Ψήνουμε στα κάρβουνα αλείφοντας με τη μαρινάδα μέχρι να ροδοψηθεί ή διαφορετικά απλώνουμε λαδόκολλα αλείφουμε με μαρινάδα, βάζουμε τη σούβλα και την τυλίγουμε. Ακολούθως σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 2,5 με 3 ώρες.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και ψήνουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά και να ξεροψηθεί. Σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό. Διάρκεια: μαρινάρισμα 2 ημέρες, προετοιμασία και μαγείρεμα 3-3,5 ώρες Μερίδες: 8 – 10 πηγή: lovecooking.gr
1 Comment
Your posts always provide me with a new perspective and encourage me to look at things differently Thank you for broadening my horizons