Cheesecake Toblerone χωρίς ψήσιμο
Ένα υπέροχο, πολύ εύκολο στη παρασκευή του Cheesecake Toblerone. Αν σας αρέσει η σοκολάτα Toblerone, τότε αυτή η εύκολη συνταγή (από εδώ) θα είναι μια πραγματική απόλαυση… Θα χρειαστείτε μόνο 30 λ να φτιάξετε αυτό το λαχταριστό cheesecake Toblerone και το δύσκολο κομμάτι όλης της διαδικασίας είναι ο χρόνος που πρέπει να περιμένετε μέχρι να κρυώσει για να το απολαύσετε.
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα σοκολάτας (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γεμιστά,
250 γρ. καθαρό βάρος αφαιρώντας τη γέμιση)
75 γρ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για άλειμα ταψιού
1/3 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα στο μούλτι σχεδόν σε σκόνη αμύγδαλα ή φουντούκια
Για τη γέμιση:
400 γρ. σοκολάτα Toblerone (200 + 200 γρ. χωριστά)
500 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36% , κρύα
Εκτέλεση συνταγής
Παίρνετε ένα ταψί/φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου βάσης 23 εκ., το βουτυρώνετε και στρώνετε στη βάση του χαρτί ψησίματος.
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα σοκολάτας (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γεμιστά,
250 γρ. καθαρό βάρος αφαιρώντας τη γέμιση)
75 γρ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για άλειμα ταψιού
1/3 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα στο μούλτι σχεδόν σε σκόνη αμύγδαλα ή φουντούκια
Για τη γέμιση:
400 γρ. σοκολάτα Toblerone (200 + 200 γρ. χωριστά)
500 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36% , κρύα
Εκτέλεση συνταγής
Παίρνετε ένα ταψί/φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου βάσης 23 εκ., το βουτυρώνετε και στρώνετε στη βάση του χαρτί ψησίματος.
Για τη βάση:
Θρυμματίζετε (σε μούλτι) τα μπισκότα σε σκόνη, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα θρυμματισμένα σχεδόν σε σκόνη αμύγδαλα ή φουντούκια και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και το στρώνετε, πατώντας το ελαφρώς με τα χέρια σας, στη βάση και τοιχώματα σε ύψος 2,5-3 εκ. περίπου. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει όσο εσείς θα φτιάχνετε τη γέμιση.
Για τη γέμιση:
Κόβετε τα 200 γρ. σοκολάτας Toblerone σε μικρά κομματάκια και τα λιώνετε σε μπεν μαρί (φροντίζοντας το νερό της κατσαρόλας του μπεν μαρί να σιγοβράζει και όχι να κοχλάζει και το μπολ με τα κομματάκια Toblerone να μην ακουμπά στο νερό), ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα. Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Στη συνέχεια, βάζετε σε μέτριο μπολ τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με καθαρό, στεγνό μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να στέκεται.
Όταν την ανασηκώσετε με το χτυπητήρι του μίξερ και “στέκεται” σταματήστε αμέσως το χτύπημα. Μη τη παραχτυπήσετε. Σε άλλο μεγάλο μπολ, τοποθετείτε το μαλακό τυρί και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να έχετε ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτετε και τη κρύα πλέον λιωμένη σοκολάτα Toblerone και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε τη σαντιγί στο μπολ με το μείγμα τυριού και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις, από κάτω μέχρι επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Ρίχνετε το έτοιμο μείγμα στο ταψί πάνω στην έτοιμη μπισκοτένια βάση και το στρώνετε ομοιόμορφα. Σκεπάζετε το ταψί με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ ή μέχρι να σφίξει και σταθεροποιηθεί καλά.
Την επομένη ξεφορμάρετε το cheesecake σας σε πιατέλα σερβιρίσματος. Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα 200 γρ. Toblerone γαρνίρετε το cheesecake σας. Το σερβίρετε σκέτο ή (προαιρετικά) με σαντιγί.
Πηγή sintayes.gr
Θρυμματίζετε (σε μούλτι) τα μπισκότα σε σκόνη, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα θρυμματισμένα σχεδόν σε σκόνη αμύγδαλα ή φουντούκια και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και το στρώνετε, πατώντας το ελαφρώς με τα χέρια σας, στη βάση και τοιχώματα σε ύψος 2,5-3 εκ. περίπου. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει όσο εσείς θα φτιάχνετε τη γέμιση.
Για τη γέμιση:
Κόβετε τα 200 γρ. σοκολάτας Toblerone σε μικρά κομματάκια και τα λιώνετε σε μπεν μαρί (φροντίζοντας το νερό της κατσαρόλας του μπεν μαρί να σιγοβράζει και όχι να κοχλάζει και το μπολ με τα κομματάκια Toblerone να μην ακουμπά στο νερό), ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα. Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Στη συνέχεια, βάζετε σε μέτριο μπολ τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με καθαρό, στεγνό μίξερ μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί που να στέκεται.
Όταν την ανασηκώσετε με το χτυπητήρι του μίξερ και “στέκεται” σταματήστε αμέσως το χτύπημα. Μη τη παραχτυπήσετε. Σε άλλο μεγάλο μπολ, τοποθετείτε το μαλακό τυρί και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να έχετε ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτετε και τη κρύα πλέον λιωμένη σοκολάτα Toblerone και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε τη σαντιγί στο μπολ με το μείγμα τυριού και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις, από κάτω μέχρι επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Ρίχνετε το έτοιμο μείγμα στο ταψί πάνω στην έτοιμη μπισκοτένια βάση και το στρώνετε ομοιόμορφα. Σκεπάζετε το ταψί με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ ή μέχρι να σφίξει και σταθεροποιηθεί καλά.
Την επομένη ξεφορμάρετε το cheesecake σας σε πιατέλα σερβιρίσματος. Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα 200 γρ. Toblerone γαρνίρετε το cheesecake σας. Το σερβίρετε σκέτο ή (προαιρετικά) με σαντιγί.
Πηγή sintayes.gr