Πέμπτη 19 Ιουνίου 2025
Edit Content
femalevoice.gr femalevoice.gr
  • most recent news
  • trending news
  • most read
  • All Video
  • Image gallery
  • more
  • Accessibility
  • Help
  • Contact
  • About qoxag
femalevoice.gr femalevoice.gr
femalevoice.gr femalevoice.gr
  • Αρχική
    • ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
    • ΓΙΝΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
    • ΕΔΩ ΑΚΟΥΓΕΣΑΙ
  • FEMALE
    • LIFESTYLE
    • ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
      • ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΟΔΑ
    • ΖΩΔΙΑ
    • DESIGN
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΣΠΙΤΙ
  • ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
    • FIRST BE A WOMAN
    • Παρέα με τη Φένια
    • ΥΓΕΙΑ – ΕΥΕΞΙΑ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • CITY GUIDE
    • ΤΑΞΙΔΙΑ
    • GOURME-ΔΙΕΣ
    • ΒΓΕΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    • ΠΑΙΔΙ 0-6
    • 7-12
    • 13-18
    • ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΒΙΒΛΙΟ
    • ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • ΘΕΑΤΡΟ
    • CINEMA
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΠΕΣ ΤΟ ΣΤΗ ΘΕΙΑ
  1. Home
  2. GOURME-ΔΙΕΣ
  3. Χαλβάς Φαρσάλων…ο σπιτικός!!!
 Χαλβάς Φαρσάλων…ο σπιτικός!!!
GOURME-ΔΙΕΣ

Χαλβάς Φαρσάλων…ο σπιτικός!!!

by editor 18 Μαΐου 2017 0 Comment
  • 0
    Facebook
  • 0
    Twitter
  • 0
    Pinterest
Αυτό το γλυκό το λατρεύω και κάθε φορά που βρίσκομαι σε ένα πανηγύρι σίγουρα θα αγοράσω!Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω το δικό μου χαλβά Φαρσάλων και με έκπληξη διαπίστωσα ότι πρόκειται για ένα πολύ εύκολο και οικονομικό γλυκό!!
Οι αναλογίες μοιάζουν με αυτές του σιμιγδαλένιου χαλβά,το γνωστό 1-2-3-4,μόνο που αντί για σιμιγδάλι χρησιμοποιούμε νισεστέ ή κορν φλάουρ.
Υλικά:
1 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο ή αραβοσιέλαιο
2 φλ. τσαγιού νισεστέ ή κορν φλάουρ
3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
4 φλ. τσαγιού βραστό νερό
200γρ αμύγδαλα ολόκληρα χωρίς φλούδα
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη(για την καραμέλα)
Εκτέλεση:
Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο ή σε ένα τηγάνι ανακατεύοντας συνεχως μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Ετοιμάζουμε την καραμέλα.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ένα φλιτζάνι ζάχαρη,σε μέτρια προς δυνατή φωτιά,και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει ένα σκούρο χρώμα
Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λάδι,το νισεστέ,τη ζάχαρη και το βραστό νερό καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Μόλις η καραμέλα είναι έτοιμη ρίχνουμε το μείγμα με το νισεστέ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και να απορροφηθούν τα υγρά.
Προσθέτουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το χαλβά σε ένα πυρέξ ή ταψί(περίπου 28 εκ.)ανάβουμε το φούρνο στο γκριλ και ψήνουμε  στην πάνω σχάρα μέχρι να κάνει την κρούστα που θέλουμε
Tips:Το νερό αν δεν είναι ζεστό την ώρα που θα ρίξουμε το μείγμα στην κατσαρόλα η καραμέλα θα γίνει μια μάζα.Αν συμβεί αυτό συνεχίζουμε το ανακάτεμα και σιγά σιγά πάλι θα γίνει ρευστή .
Καλή επιτυχία!!!!!
Cooktime.gr

Share This:

  • 0
    Facebook
  • 0
    Twitter
  • 0
    Pinterest
Previous post
Next post

Leave a Reply Cancel reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Most Recent
CITY GUIDE

Η “Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων” της

18 Ιουνίου 2025
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΛΑΡΙΣΑ Σοφοκλή ΗΛΕΚΤΡΑ

17 Ιουνίου 2025
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΛΑΡΙΣΑ Αινιγματικές Παραλλαγές

17 Ιουνίου 2025
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Παιχνίδι με χώμα: 8 οφέλη για την

11 Ιουνίου 2025
RELATED Stories for you
CITY GUIDE ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΒΓΕΣ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η “Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων” της

18 Ιουνίου 2025 4 min read

3 Facebook 0 Twitter 0 Pinterest   Την Κυριακή 15 Ιουνίου 2025, το Κέντρο

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΛΑΡΙΣΑ Σοφοκλή ΗΛΕΚΤΡΑ

17 Ιουνίου 2025 1 min read

0 Facebook 0 Twitter 0 Pinterest ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΛΑΡΙΣΑ Σοφοκλή ΗΛΕΚΤΡΑ Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΛΑΡΙΣΑ Αινιγματικές Παραλλαγές

17 Ιουνίου 2025 1 min read

0 Facebook 0 Twitter 0 Pinterest ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΛΑΡΙΣΑ Αινιγματικές Παραλλαγές ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΛΑΡΙΣΑ

Copyright 2023 Femalevoice.gr
β
Μποφίλιου
Μποφίλιου