Χαλβάς Φαρσάλων…ο σπιτικός!!!
Αυτό το γλυκό το λατρεύω και κάθε φορά που βρίσκομαι σε ένα πανηγύρι σίγουρα θα αγοράσω!Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω το δικό μου χαλβά Φαρσάλων και με έκπληξη διαπίστωσα ότι πρόκειται για ένα πολύ εύκολο και οικονομικό γλυκό!!
Οι αναλογίες μοιάζουν με αυτές του σιμιγδαλένιου χαλβά,το γνωστό 1-2-3-4,μόνο που αντί για σιμιγδάλι χρησιμοποιούμε νισεστέ ή κορν φλάουρ.
Υλικά:
1 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο ή αραβοσιέλαιο
2 φλ. τσαγιού νισεστέ ή κορν φλάουρ
3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
4 φλ. τσαγιού βραστό νερό
200γρ αμύγδαλα ολόκληρα χωρίς φλούδα
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη(για την καραμέλα)
2 φλ. τσαγιού νισεστέ ή κορν φλάουρ
3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
4 φλ. τσαγιού βραστό νερό
200γρ αμύγδαλα ολόκληρα χωρίς φλούδα
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη(για την καραμέλα)
Εκτέλεση:
Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο ή σε ένα τηγάνι ανακατεύοντας συνεχως μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Ετοιμάζουμε την καραμέλα.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ένα φλιτζάνι ζάχαρη,σε μέτρια προς δυνατή φωτιά,και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει ένα σκούρο χρώμα
Εν τω μεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λάδι,το νισεστέ,τη ζάχαρη και το βραστό νερό καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
Μόλις η καραμέλα είναι έτοιμη ρίχνουμε το μείγμα με το νισεστέ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και να απορροφηθούν τα υγρά.
Προσθέτουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το χαλβά σε ένα πυρέξ ή ταψί(περίπου 28 εκ.)ανάβουμε το φούρνο στο γκριλ και ψήνουμε στην πάνω σχάρα μέχρι να κάνει την κρούστα που θέλουμε
Tips:Το νερό αν δεν είναι ζεστό την ώρα που θα ρίξουμε το μείγμα στην κατσαρόλα η καραμέλα θα γίνει μια μάζα.Αν συμβεί αυτό συνεχίζουμε το ανακάτεμα και σιγά σιγά πάλι θα γίνει ρευστή .
Καλή επιτυχία!!!!!
Cooktime.gr
Cooktime.gr