Αφράτο κέικ με μπανάνα και σοκολάτα
Αφράτο κέικ με μπανάνα και σοκολάτα. Η συγκεκριμένη συνταγή κάνει το κέικ σας αφράτο και υγρό. Δεν στεγνώνει και είναι νοστιμότατο.
500 γραμμάρια αλευρι που φουσκώνει
2 φλιτζάνια του τσαγιού καστανη ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
2 αυγά
125 γρ Βιταμ
250 γρ. κουβερτούρα
2 μεγάλες μπανάνες
Χτυπάμε καλά στο μίξερ τη ζάχαρη και το βιταμ. Προσθέτουμε μετά το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Βάζουμε και τα 250 γρ αλεύρι και χτυπούμε καλα. Τελος προσθέτουμε τα αυγά και το υπόλοιπο αλεύρι. Αλευρώνουμε τη φόρμά του κέικ και βάζουμε τη μιση ζυμη στη φορμα. Αφου εχουμε κοψει τις μπανανες μας σε ροδελες τις τοποθετουμε προσεκτικά στη σειρα. Σπαμε 125 γρ πλάκα κουβερτούρας σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε πάνω στις ροδέλες μπανάνας. Χύνουμε απο πάνω την υπόλοιπη ζύμη και βάζουμε το κέικ σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 βαθμούς και το αφήνουμε 60 λεπτά!!! Λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα σε μπεν μαρι και μόλις βγει το κέικ με ένα πινέλο καλύπτουμε όλο το κέικ με σοκολάτα!!! Θα γλειφετε και τα δάχτυλα σας!! η αρχική συνταγή ήταν από τις συνταγές της παρέας απλά έκανα καποιες παραλλαγές
Πηγή daddy cool.